Categories: Stil de viaţă

6 alimente pe care japonezii le mănâncă la micul dejun

Din cuprinsul articolului

Un japonez adevărat nu-și începe ziua fără anumite mese – 6 alimente sunt obligatorii în micul dejun. Medicul rus Dr. Irina Dworkina spune că prima masă a zilei pentru una dintre cele mai longevive națiuni din lume include orez, natto, supă miso, legume și ouă, pește sau fructe de mare.

Micul dejun japonez

„Asa gohan” se referă la un termen japonez care înseamnă literalmente: asa – dimineață, gohan – orez fiert. Este un fel de mâncare tradițională în Japonia și include, de obicei, un bol de orez.

Istoria și tradițiile asociate cu „asa gohan” în Japonia datează de mulți ani. Orezul a fost un aliment de bază al dietei japoneze timp de secole și are o valoare culturală și simbolică semnificativă în societatea lor.

Este folosit nu numai ca parte a primei mese a zilei, ci și ca o componentă principală a altor feluri de mâncare. Obiceiul de a mânca orez la micul dejun reflectă importanța acestei cereale în bucătăria japoneză, a cărei cultivare face parte integrantă din agricultura japoneză.

Baza micului dejun japonez este orezul alb gătit într-un vas special. Supa Miso este o supă tradițională japoneză preparată cu pastă miso. În supă se adaugă de obicei caș de tofu, alge nori și diverse legume.

Felul de mâncare este considerat în mod tradițional foarte sănătos pentru organism și este o sursă bună de proteine – aproximativ 2,9 g la 100 g de produs, cu un conținut caloric de numai 40 kcal.

Natto – acestea sunt boabe de soia fermentate care au un gust și o aromă unică. Natto se servește de obicei cu orez și sos de soia. Acest fel de mâncare conține multe proteine (aproximativ 19,4 g la 100 g), ceea ce este excelent pentru o masă de dimineață.

Japonezii adaugă adesea pește și fructe de mare, cum ar fi bucăți de pește prăjite sau la grătar, alge marine, creveți și alte delicatese din fructe de mare.

Un mic dejun japonez poate include, de asemenea, o varietate de preparate din legume, salate, omlete sau ouă fierte. Uneori, japonezii adaugă la prima masă și fructe, iaurt, porții mici de conserve de pește sau alte ingrediente suplimentare pentru a adăuga varietate și îmbogățire.

Tradiția Asa Gohan ocupă un loc special în cultura japoneză și reprezintă o modalitate de a menține o dietă echilibrată și o bunăstare generală. În funcție de preferințe și de ingredientele disponibile, micul dejun japonez poate varia, dar componentele de bază rămân aproximativ aceleași.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: