Categories: Ştiri sănătate

7 alimente care te ajută să reechilibrezi nivelul de hormoni din organism

Din cuprinsul articolului

Hormonii au un impact mare asupra sănătății noastre – dacă nu sunt echilibrați, o dispoziție proastă este inevitabilă. Anumite alimente pot ajuta la restabilirea echilibrului lor. Lista include legume crucifere, tahini de migdale, fructe de pădure, semințe de in, nuci, turmeric, legume cu frunze verzi.

Alimente pentru echilibrarea hormonilor

Pentru un control hormonal optim trebuie nu doar să evităm anumite alimente, ci să le consumăm și pe cele potrivite. Legume crucifere – acestea includ varza de Bruxelles, broccoli, varza, conopida.

Potrivit medicilor endocrinologi, legumele crucifere sunt adevărați regulatori ai nivelului hormonal. Acestea conțin un compus special numit indol-3-carbinol. Acest lucru ajută organismul să elimine excesul de estrogen.

Din categoria legumelor crucifere fac parte:

  • Rucola;
  • Varză chinezească (napa);
  • Brocoli;
  • Varză de Bruxelles;
  • Conopidă;
  • Varză furajeră;
    Ridiche.

    1. Fructe de padure – au un continut scazut de fructoza si ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si deci a fondului hormonal. Exemple de fructe cu conținut scăzut de carbohidrați includ zmeura, afinele și murele.
    2. Semințele de in sunt, de asemenea, un adevărat produs de frumusețe. Sunt pline de antioxidanți. Ele protejează celulele de deteriorare și ne mențin țesuturile sănătoase.Adaugă aceste seminţe fie în preparate la micul dejun, fie în smoothie-uri sau supe.
    3. Legume cu frunze verzi – deficitul de fier ne afectează negativ fondul hormonal. Femeile tinere sunt deosebit de afectate.
    4. Spanacul sau varza  sunt surse excelente de fier. O ceașcă conține patru miligrame de fier și oferă vitamina C, care ajută la absorbția fierului.
    5. Nucile sunt bune pentru creier și pentru concentrare. Dar fac minuni și pentru bunăstarea noastră hormonală. Pe lângă acizii grași omega-3, ei sunt, de asemenea, bogati în polifenoli.
    6. Turmericul a fost folosit ca plantă medicinală de mii de ani și este o parte importantă a dietei ayurvedice. Condimentul susține ficatul, care este responsabil pentru sinteza și activarea anumitor hormoni.
    7. Tahini cu migdale poate fi folosit ca topping pentru clătite sau sandvișuri, ca ingredient în smoothie-uri cremoase sau consumat drept.

 

 

Recent Posts

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

29 de minute ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

59 de minute ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

o oră ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

2 ore ago

Lipsa acestei vitamine predsipune la demență și insuficiență cardiacă. Aproape jumătate dintre vârstnici au carență

Aproape jumătate dintre persoanele vârstnice se confruntă cu lipsa unei vitamine esențiale pentru creier.  Datele…

2 ore ago

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

3 ore ago

Citeste si: