Categories: Expertul zilei

7 semne ascunse ale depresiei. Cum îi puteam ajuta cei dragi?

Spre deosebire de durerea fizică, durerea mentală este greu de recunoscut și diagnosticat. Este extrem de important să vorbim în mod deschis despre semne care ar putea indica faptul că dvs. sau cineva pe care îl iubiți ați putea suferi de depresie. Iată 7 semne ascunse pe care ar trebui să le aveți în vedere.

1. Modificări ale greutății și apetitului

O persoană care suferă de depresie ar putea să-și piardă apetitul, ducând la pierderea în greutate, sau ar putea avea un apetit crescut care să ducă la creșterea în greutate. Dacă persoana respectivă este cineva care iubește mâncarea și are brusc cantități mai mici sau arată dezinteres față de mâncare sau invers, ar putea fi un indicator că persoana ar putea prezenta semne de depresie.

2. Program neregulat de somn

Al doilea lucru cel mai afectat după pofta de mâncare este somnul. Deși dieta necorespunzătoare este legată de programul de somn neregulat, nu acesta este singurul motiv. Dacă mintea este îngrijorată prea mult sau are gânduri negative constante care rulează, aceasta ar putea afecta programul de somn. Persoana care suferă de depresie fie doarme prea mult, fie este incapabilă să adoarmă și să rămână adormită, fie suferă de insomnie. La rândul său, acest lucru le afectează starea de spirit și viața de zi cu zi.

3. Oboseala inexplicabilă

Oboseala fizică, lipsa de hidratare și lipsa somnului pot duce la oboseală, dar oboseala inexplicabilă apare atunci când cineva este tensionat mental. Persoanelor care suferă de depresie le este greu să se ridice din pat. De asemenea, le este greu să desfășoare o activitate normală și sunt într-o stare constantă de „senzație de oboseală”.

4. Fericirea forțată

Noi, oamenii, suntem animale sociale și uneori poate fi greu să ajungem din urmă cu tot ce se întâmplă în jurul nostru. Într-un grup de oameni, ar putea fi foarte greu să vezi pe cineva zâmbind fals sau încercând din greu să se conecteze. O persoană cu depresie se forțează să fie fericită într-un cadru social, mai degrabă decât să emoționeze ceea ce simte de fapt.

5. Pierderea interesului pentru hobby-uri care îți făceau plăcere

Acest lucru se întâmplă în timp și este foarte greu de observat. O persoană căreia îi place dansul ar înceta să meargă la cursuri sau cineva care iubește gătitul începe încet să-și piardă interesul pentru mâncare. Dacă tu sau cei dragi observi aceste semne, cel mai bun lucru de făcut este să te întorci la hobby-ul care îți place.

6. Furia și iritarea

O minte agitată se irită la cele mai mici lucruri. De exemplu, ascensorul care necesită timp până vine sau nu găsești hainele potrivite pentru a le purta, pot declanșa și  pot afecta starea de spirit. Dacă observați că cineva se enervează pentru cele mai mici lucruri, ar putea exista posibilitatea ca acesta să sufere de depresie.

7. Probleme de sănătate și durere fizică

Depresia poate provoca, de asemenea, dureri fizice, cum ar fi dureri de cap, dureri de stomac, dureri de umăr și dureri de spate. Aceste dureri sunt inexplicabile și motivul nu poate fi trasat în afară de tensiunea mentală. Aceste semne sunt adesea ratate ca semn al simptomelor și sunt adesea legate de altceva.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

17 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

47 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică