Categories: Stil de viaţă

7 semne nebănuite care indică diabetul

Mulți oameni trăiesc cu diabet fără să bănuiască acest lucru, iar acest lucru se datorează simptomelor neobișnuite pe care oamenii cu greu le pot recunoaște.

Boala cronică, deoarece organismul nu produce suficientă insulină sau se luptă să folosească insulina în mod corespunzător, face ca organismul să aibă prea multă glucoză în sânge.

Astăzi vă prezentăm 7 simptome neștiute ale diabetului:

Piele închisă la culoare pe gât

Pielea închisă la culoare poate fi un potențial indicator, dar mai ales o pată pe gât. Afecțiunea, cunoscută și sub numele de acanthosis nigricans (AN), poate fi întâlnită și în zona inghinală și la subsuori.

Respirație urât mirositoare

Acest simptom este destul de rar, dar este cunoscut în special sub numele de cetoacidoză diabetică. Se spune că această afecțiune este un efect secundar grav, iar cei afectați sunt îndemnați să solicite asistență medicală. Excesul de cetone din sânge părăsește de obicei organismul prin urină. Cu toate acestea, atunci când organismul începe să descompună celulele adipoase pentru energie, ca un substitut pentru că nu poate folosi insulina, poate duce la o respirație urât mirositoare.

Amețeală

Un alt simptom este denumit vertij, deoarece diabetul poate provoca greață și amețeli din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge. Creșterea nivelului ridicat de glucoză poate provoca urinare constantă, ceea ce poate duce la deshidratare. Dacă te deshidratezi, îți poate afecta și memoria.

Disfuncții sexuale

Bărbații cu diabet de tip 2 sunt avertizați că poate fi dificil să obțină o erecție. Din nefericire, disfuncția erectilă este citată ca fiind un indicator al nivelului ridicat de zahăr din sânge. Acest lucru se datorează faptului că poate perturba nervii și vasele de sânge care împing sângele către penis. Deși apare mai ales la bărbați, femeile afectate de nivelul ridicat de zahăr din sânge pot fi, de asemenea, afectate de o excitație scăzută.

Infecții recurente

Din nefericire, diabetul vă poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce vă poate face mai predispus la infecții recurente, cum ar fi infecțiile fungice sau cutanate.

Schimbarea dispoziției

Un alt semn al diabetului nediagnosticat poate fi o schimbare a dispoziției tale, cum ar fi faptul că te simți mai iritabil decât de obicei. Cu toate acestea, se spune că senzația de nervozitate este temporară și se așteaptă ca emoțiile mai normale să revină odată ce nivelurile dumneavoastră se stabilizează.

Mâncărimi

Un alt indicator că este posibil să aveți diabet este senzația bruscă de mâncărime sau de piele solzoasă, în special la nivelul mâinilor și picioarelor. Pacienții care rămân nediagnosticați pot avea fibrele nervoase deteriorate care duc la mâncărimi. De asemenea, poate duce la slăbirea circulației la nivelul extremităților dacă aveți afectarea vaselor de sânge.

Recent Posts

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

3 minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

23 de minute ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

43 de minute ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

o oră ago

TOPUL ZODIILOR care pun pe primul loc FAMILIA. Care sunt cei mai familişti nativi ai horoscopului?

Pentru unii ntivi ai horoscopului, familia înseamnă totul. Viața lor se învârte în jurul celor…

o oră ago

Tribut pentru medicii români care i-au salvat viaţa unui chitarist celebru după un infarct

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în România, după ce anul trecut i s-a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar