Această băutură înlocuiește cafeaua și elimină colesterolul din sânge

Băutura nu este doar un înlocuitor perfect pentru cafea, ci este, de asemenea, utilă pentru curățarea sângelui de excesul de zahăr și colesterol.

O băutură care înlocuiește cafeaua și curăță sângele de zahăr și colesterol

Ceaiul mate (cunoscut și sub numele de yerba mate) este recomandat de experți ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi matinale alternative la cafea, potrivit Food News. Mate conține aproape toate vitaminele necesare funcționării normale a organismului uman: A, B1, B2, niacina (B3), B5, complexul C și E, precum și minerale utile – calciu, zinc, mangan, fier, seleniu, potasiu, magneziu, fosfor.

Potrivit specialiștilor, acest ceai este deosebit de bun în special sub forma unei băuturi de dimineață, deoarece oferă imediat o explozie de energie – în timp ce sângele este îmbogățit cu oxigen și nutrienți, mecanismele de apărare ale organismului sunt activate.

În plus, consumul acestuia activează funcția mentală: substanțele mate, teobromina și teofilina, acționează ca stimulente cerebrale. Pentru persoanele care suferă de oboseală cronică, de stres, este extrem de util, consideră specialiștii.

Un alt avantaj al băuturii este capacitatea sa de a susține activitatea inimii, datorită capacității sale de a influența într-un anumit mod nivelul de zahăr, colesterol din sânge.

„Mate ajută la purificarea sângelui de excesul de colesterol „rău”, crește nivelul de colesterol „bun”. Consumul acestei băuturi îmbunătățește fluxul sanguin, previne insuficiența cardiacă, bătăile neregulate ale inimii și tensiunea arterială scăzută”, au precizat cercetătorii.

Băutură pentru scăderea colesterolului

Platforma Mundo Deportivo a recomandat o serie de băuturi pe bază de fructe și legume și chiar pește gras, permițând inimii să limiteze cantitatea de grăsimi saturate și trans. Aceste lichide ar trebui să fie însoțite de o activitate fizică regulată.

Mere și ovăz: merele conțin un conținut ridicat de pectine, care pot ajuta la nivelul colesterolului LDL sau „rău” din sânge. Ovăzul are o mare valoare nutritivă datorită beta-glucanilor, precum și a avenantramidelor, care pot ajuta la prevenirea oxidării colesterolului, mai ales dacă este consumat împreună cu un ingredient bogat în vitamina C.
Turmeric și ovăz: acest tip de condiment conține curcumină, un colorant bogat în polifenoli care ajută la stimularea sistemului imunitar, la detoxifierea ficatului, la purificarea sângelui și la reducerea colesterolului „rău”, potrivit site-ului Mundo Deportivo.
Lămâie și ghimbir: apa cu ghimbir și lămâie ajută la suplimentarea unei diete dacă scopul este de a reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge în mod natural, deoarece conține proprietăți antioxidante.
Grapefruit, ananas și pătrunjel: aceste trei ingrediente au proprietăți antioxidante cunoscute sub numele de flavonoide, carotenoide, precum și vitamina C, care este bună pentru reducerea nivelului de colesterol „rău”.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

30 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

60 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică