Această parte a oului este un remediu pentru hipertensiunea arterială

Oamenii de știință chinezi au ajuns la concluzia căo anumită parte a oului este un adevărat leac pentru hipertensiunea arterială.

Gălbenușul de ou sau albușul de ou – care este mai benefic pentru hipertensiunea arterială

Cercetătorii concluzionează că albușul de ou scade tensiunea arterială. Consumul său previne dezvoltarea hipertensiunii și în acest caz nu face față mai rău decât unele medicamente.

Potrivit doctorului Zipeng Yu de la Universitatea Jilin, această parte a oului trebuie să fie neapărat prezentă în dieta hipertensivilor. El a prezentat rezultatele activității sale științifice la cea de-a 245-a reuniune a Societății Americane de Chimie.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Omul de știință explică faptul că s-a demonstrat în laborator că albușul de ou conține o peptidă specială care poate scădea tensiunea arterială în același mod ca și administrarea de captopril, un medicament care reduce tensiunea arterială.

În timpul experimentului, peptida RVPSL a fost încălzită în condiții de laborator la 93 de grade Celsius (această valoare este puțin sub temperatura necesară pentru a fierbe ouăle).

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că proteina și-a păstrat proprietățile benefice chiar și atunci când a fost încălzită. Peptidele din albușul de ou (consumate ca aliment sau ca supliment alimentar separat) pot fi folosite pentru tratamentul tradițional al hipertensiunii arteriale. Cercetătorii au ajuns la această concluzie.

Deficitul acestei vitamine duce la hipertensiune

Riscul de apariție a hipertensiunii arteriale este mai mare în cazul unei carențe de vitamine. O spune doctorul Elena Suhanova, referindu-se la rezultatele unui studiu.

Vitamina a cărei deficiență duce la hipertensiune arterială

Vitamina C joacă un rol uriaș în procesele vitale ale organismului nostru. „Oamenii de știință chinezi de la Institutul de Medicină Tradițională Chineză din Tianjin, de la Universitatea de Medicină Suzhouk și de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Shandong au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina C duce la hipertensiune„, notează expertul.

„Pentru aceasta, ei au analizat rezultatele a numeroase studii ale Bibliotecii Naționale de Medicină, ale Bibliotecii Cochrane, ale Infrastructurii Naționale de Cunoaștere din China. S-a evidențiat un model clar: persoanele care suferă de hipertensiune arterială au deficiență de vitamina C. Lipsa acestei vitamine a fost constatată în serul lor de sânge. A existat o corelație între nivelul de vitamina C și tensiunea arterială sistolică, dar și diastolică”, spune Dr. Suhanova.

„Acesta este motivul pentru care este atât de important să monitorizăm și să menținem în mod constant niveluri adecvate de vitamina C în organism. Doza zilnică optimă pentru profilaxie este de 200-250 mg. Este de dorit să o luați în mod continuu, cel puțin timp de șase luni”, spune medicul.

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

7 minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

37 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: