Acest aliment acționează asemănătos unui medicament bun la toate. Abundă în vitamine și întărește imunitatea

Din cuprinsul articolului

Medicament bun la toate. Ouăle sunt folosite încă din Antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronşic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete şi cure de slăbire, afecţiuni hepatice, cardiace şi gastrice.

Chiar şi copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea şi ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătăţesc memoria.

Albuşul de ou este o proteină completă, pentru că nu conţine nici lactoză, nici colesterol sau alte grăsimi, ci foarte multe vitamine şi minerale (niacină, riboflavină, magneziu, potasiu).

Un consum ponderat de albuş reduce cu 60-70% riscul de boli metabolice, care pot deregla buna funcţionare a glandelor (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale). În plus, conferă o stare de bună dispoziţie.

“Conţinutul de acid glutamic din albuşul de ou este o permanentă sursă de vitalitate a scoarţei cerebrale, scăzând riscul de boli nervoase şi de apariţie a psihozei. Acidul glutamic este esenţial în susţinerea tuturor funcţiilor sistemului nervos. Pentru că este puternic alergen, nu este recomandat copiilor mai mici de 2 ani”, precizează medicul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Oul, medicament bun la toate

Gălbenuşul de ouă este cel care conţine colesterol, de aceea nu trebuie să mâncaţi mai mult de două pe zi. Este recomandat celor care suferă de gastrită, ulcer, eneterocolită şi alte probleme digestive, dar interzis celor care au litiază biliară, diabetul zaharat, ateroscleroză şi hipercolesterolemie.

Oul nu cade greu la stomac, din contră, se digeră foarte uşor dacă este proaspăt. Cu cât este gătit mai mult, cu atât va fi mai greu de digerat. Oul fiert moale se digeră în întregime după o oră-două, oul fiert tare sau omleta, după trei ore. Medicii recomandă oul fiert tare, mai ales celor care ţin regim alimentar de slăbire, pentru că se digeră mai greu şi amână senzaţia de foame. Ouăle prăjite nu sunt recomandate, conţin compuşi toxici şi sunt greu de digerat.

Recent Posts

Simptomul „subtil” al cancerului intestinal care ar putea însemna că ai sângerări interne

Cancerul intestinal vă poate împiedica, de asemenea, să absorbiți în mod corespunzător substanțele nutritive din…

17 minute ago

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile

Câte războaie mondiale au mai rămas conform Bibliei: semnele următorului sunt deja vizibile. Izbucnirea conflictului…

46 de minute ago

Băutura diuretică bogată în potasiu care face minuni pentru eliminarea retenției de apă în mod natural

Retenția de lichide este o problemă comună de care suferă multe persoane, deoarece, potrivit Fundației…

o oră ago

Avertisment dur. Anca Dimancea trage semnalul de alarmă: „Avem energia dezastrelor naturale”

Anca Dimancea iese la înaintare cu avertizări severe datorită haosului provocat în acest an de…

2 ore ago

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

2 ore ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică