Acest aliment crește glicemia în doar zece minute. Se digeră abia după 3 zile

Ce se întâmplă după ce ai mâncat un hamburger de tip „Big Mac”? Fastfoodmenuprice a vrut să răspundă la această întrebare în urmă cu câțiva ani. Una dintre cele mai înfricoșătoare descoperiri este că poate dura mai mult de 72 de ore pentru ca Big Mac-ul să fie digerat!

La 10 minute după ce ai mâncat burgerul: creierul este pretențios!

Creierul nostru s-a dezvoltat în cea mai mare parte în acele perioade în care mâncarea nu a fost niciodată asigurată. Din acest motiv, s-a adaptat pentru a opta pentru bombe calorice autentice.

La urma urmei, nu ai știut niciodată când va mai fi ceva de mâncat. Hamburgerul „Big Mac”, cu cele 540 de kcal ale sale, aparține grupului de bombe calorice și provoacă o creștere extremă a nivelului de zahăr din sânge. Dar se termină cu adevărat totul cu un Big Mac? Sincer: ai mâncat vreodată DOAR un Big Mac, fără cartofii prăjiți și cola?

Fast-food-ul ne determină creierul să creadă că este un aliment de mare valoare și astfel activează sistemul de recompensă al creierului, scrie FitShop.

Printre altele, se eliberează dopamina, unul dintre hormonii fericirii. Deoarece a fi fericit este ceva care se potrivește majorității oamenilor, corpul poate deveni aproape dependent. Apropo, consumul de droguri funcționează într-un mod similar.

La 20 de minute după ce ai mâncat hamburgerul

Unele ingrediente pentru burgeri se vor dizolva, în special chiflele de grâu, pline de zaharuri, carbohidrați simpli și sare.

Rețeta acestor chifle pentru hamburger este concepută pentru a stimula pofta de mâncare, mai degrabă decât pentru a satura. Zaharurile simple și o cantitate mare de sare sunt, de altfel, principalele motive pentru supraponderalitate, diabet și boli cardiovasculare.

La 30 de minute după ce ai mâncat hamburgerul

Un Big Mac conține aproximativ 970 mg de sodiu. Valoarea de referință pentru acoperirea nevoilor zilnice este de 550 mg.

Sodiul atrage apa din organism si poate duce chiar la simptome de deshidratare. Acest sentiment este foarte asemănător cu foamea și te poate face să ceri un alt Big Mac.

Datorită conținutului de sare (sodiul este componenta principală a sării comune), rinichii sunt nevoiți să muncească mai mult.

Pentru a elimina excesul de sodiu din organism, apa este extrasă din țesuturile din jur. Astfel, inima trebuie să muncească mai mult, tensiunea arterială crește… nu e bine.

La 40 de minute după ce ai mâncat hamburgerul

Cu cele 540 de kcal, un Big Mac are suficiente calorii pentru o masă. Dar s-a simțit cineva vreodată sătul cu un hamburger?

Mâncarea nedorită îți trimite zahărul din sânge în exces și, în loc să te umple, poate chiar să-ți facă mai foame.

Aceste ingrediente asigură în primul rând o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, care scade din nou la fel de repede, generând foame.

De la 1 oră după ce am mâncat hamburgerul

Alimentele au nevoie de obicei între 24 și 72 de ore pentru a fi complet digerate, depozitate. În cazul unui Big Mac acest lucru poate dura mult mai mult deoarece este destul de gras: poate dura mai mult de 3 zile!

De asemenea, grăsimile trans durează până la 51 de zile pentru a fi digerate complet, iar dintre aceste grăsimi trans dăunătoare, hamburgerul are aproximativ 1,5 g.

Recent Posts

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv…

22 de minute ago

Zodia care a extras cartea pozitivă. Mihai Voropchievici: Renaștere.Te poți salva dintr-o situație dificilă

Horoscop 13-19 Mai. Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse horoscopul integral…

52 de minute ago

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

10 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

11 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

11 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra