Acest CEAI accelerează metabolismul și te ajută să topești kilogramele rapid

Din cuprinsul articolului

Metabolismul este un set de procese fizice și chimice, în care celulele sunt responsabile de transformarea nutrienților din alimente în energia necesară organismului pentru a-și îndeplini toate funcțiile vitale.

Pe listă se află respirația, circulația sângelui, reglarea temperaturii corpului, contracția musculară, digestia alimentelor și a nutrienților, eliminarea deșeurilor prin urină și fecale și funcționarea creierului și a nervilor, potrivit Bibliotecii Naționale a Statelor Unite.

Când o persoană mănâncă un aliment, enzimele descompun proteinele în aminoacizi, cum ar fi grăsimile în acizi grași, iar carbohidrații în zaharuri simple, cum ar fi glucoza. Acești compuși sunt absorbiți de sânge, care îi distribuie în celule. Acolo, alte enzime accelerează sau reglează reacțiile chimice necesare pentru ca energia să fie metabolizată, procesată și stocată, explică portalul Vida y Salud.

Dovezile științifice indică faptul că de-a lungul anilor metabolismul încetinește. Revista Science concluzionează că, în primele luni de viață, metabolismul este atât de eficient încât un copil de un an arde caloriile cu 50% mai repede decât un adult. Apoi, în fiecare an încetinește cu 3% până când persoana împlinește vârsta de 20 de ani, vârsta la care se stabilizează.

Ceaiul Verde

Consumul unor alimente ar ajuta la accelerarea acestui proces si se spune ca unul dintre ele este ceaiul verde, care se remarca prin proprietatile antioxidante.

Business Insider asigură că consumul acestei băuturi ajută la pierderea în greutate în mai puțin timp deoarece crește temperatura corpului, accelerează metabolismul celular și, prin urmare, elimină o cantitate mai mare de țesut adipos.

El citează un studiu de 12 săptămâni în care voluntarii care au combinat un obicei zilnic de patru până la cinci căni de ceai verde cu un antrenament de 25 de minute și au slăbit în medie cu 2 kg în plus și au avut mai puțină grăsime pe burtă decât cei care nu au băut ceai.

„Conține catechina, un antioxidant polifenolic care favorizează eliberarea grăsimii din celulele adipoase, care formează elementul constitutiv al țesutului adipos”, spune sursa menționată mai sus. În plus, ajută la accelerarea capacității ficatului de a transforma grăsimea în energie.

Portalul Healthline se asigură că, deoarece este o băutură care poate crește rata metabolică pe termen scurt, de aceea ajută la slăbit. „Multe studii au arătat că ceaiul verde produce o scădere a grăsimii corporale, în special în zona abdomenului”, spune acest site.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: