Acest ceai puternic este cel mai bun remediu pentru picioarele umflate

Din cuprinsul articolului

Dacă ați experimentat vreodată umflarea picioarelor (sau a mâinilor  de altfel), știți cât de dureroasă poate deveni. Există multe motive pentru care această umflare, cunoscută sub numele de edem sau reținerea de lichide în organism.

Posibile cauze:

  • Un stil de viață sedentar – statul prea mult timp într-o singură poziție
  • Mancatul de  prea multe alimente procesate si alimente bogate in sare
  • Circulație slabă
  • Sindromul pre-menstrual
  • Efectele secundare ale unor medicamente
  • Sarcina

Adesea, un pic de umflare a picioarelor poate fi normală după ce ați stat în picioare sau așezat pentru o zi sau în timpul sarcinii, de exemplu, dar umflarea cronică a picioarelor și gleznelor – edem periferic – poate semnala și o problemă de bază mai gravă, cum ar fi boala renală, insuficiența cardiacă sau boală hepatică, deci este întotdeauna cel mai bine să consultați un medic dacă această umflare persistă.

Cu toate acestea, pentru cazurile de umflare ocazională, există remedii pe bază de plante care pot fi utile pentru a reduce umflarea și pentru a vă ajuta corpul să elimine orice exces de lichide. O astfel de plantă este pătrunjelul.

Cuvântul pătrunjel este de fapt derivat din două cuvinte grecești: „petrose”, care înseamnă stâncă, deoarece deseori iese prin teren stâncos și pereți de piatră; și „seleniu”, numele antic pentru țelină. Când sunt puse împreună, înseamnă literal „țelină rock”.

Există în esență două tipuri de pătrunjel – pătrunjel creț și pătrunjel italian (frunze plate), care tinde să fie cel mai rezistent dintre cele două.

În timp ce pătrunjelul este folosit ca garnitură în aproape fiecare restaurant și casă din America de Nord, de cele mai multe ori, avem tendința să-l luăm de pe farfurie și să-l lăsăm deoparte.

Dar studiile arată că consumul acelei garnituri de pătrunjel vă poate ajuta să vă protejați de o varietate de boli și afecțiuni, inclusiv tulburări digestive, probleme ale tractului urinar, dureri menstruale, astm, alergii, precum și ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sănătății oaselor, respira si chiar ajuta in cazurile de bronsita.

În antichitate, Hipocrate a recomandat pătrunjelul ca tonic general pentru pietrele la rinichi și reumatism, precum și ca antidot pentru otravă. Iar conform „Manualul Green Pharmacy Herbal Handbook”, pătrunjelul este un diuretic minunat care ajută rinichii să elimine excesul de lichide din organism (edem).

Reteta de ceai de patrunjel pentru edeme

Potrivit Dr. John R. Christopher, autor renumit și cel mai important herborist al Americii, ar trebui să bei cel puțin două litri (64 oz) de ceai  de pătrunjel pe zi pentru a obține rezultate maxime.

Puteți crește cantitatea de ceai de pătrunjel la o ceașcă la fiecare oră dacă simțiți nevoia. Când vă faceți ceaiul, totuși, vă sugerează să folosiți „frunzele proaspete de culoare verde deschis”, împreună cu rădăcinile și semințele, dacă sunt disponibile.

Instrucțiuni:

  • Tăiați frunzele și rădăcinile în bucăți mici (puteți, de asemenea, pre-toca pătrunjelul și le puteți păstra într-un recipient de sticlă ermetic la frigider timp de până la o săptămână.)
  • Pune aproximativ ¼ de cană de pătrunjel într-o cană de infuzie.
  • Se toarnă peste o cană de apă fiartă sau se scufundă într-un ceainic.
  • Lăsați amestecul la infuzat timp de 5 până la 7 minute.
  • Strecurați ceaiul.
  • Adăugați miere, lămâie sau ghimbir pentru aromă, dacă doriți.
  • Bea întotdeauna ceai de pătrunjel cald pentru cele mai bune efecte.

 

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

5 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

35 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică