Acesta a fost decretat, oficial, cel mai sănătos produs din lume pentru creier și memorie

Un produs conține toate substanțele necesare pentru a întări memoria și a menține sănătatea creierului.

Potrivit medicilor, uleiul de in conține acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9, vitamina E, care acționează ca un antioxidant, și flavonoide. Toate aceste oligoelemente întăresc memoria și îmbunătățesc activitatea mentală.

Ulei de semințe de in, benefic pentru sănătatea creierului

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

În plus, uleiul din semințe de in este important pentru protejarea sistemului cardiovascular, a sănătății pielii și pentru reducerea riscurilor de a dezvolta boli cronice, infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Acizii grași este bogat în imunitate și normalizează coagularea sângelui. Expertul a remarcat că acest ulei nu este potrivit pentru prăjit deoarece arde instantaneu. Trebuie păstrat într-un recipient întunecat și într-un loc răcoros.

În plus, nu trebuie consumat pe stomacul gol, deoarece „supraîncărcă” pancreasul – cea mai bună opțiune ar fi să adăugați ingredientul la mesele gata.

După cum a explicat gastroenterologul, dacă acest produs este consumat pe stomacul gol, pancreasul va suferi cel mai mult. Dacă o persoană are pietre în vezica biliară, aceasta poate bloca canalul, iar deteriorarea mucoasei va duce la o absorbție mai slabă a nutrienților.

Dar ideea este că o persoană poate să nu simtă problema sau, după ceva timp, poate simți arsuri la stomac și amărăciune în gură, precum și greață și o senzație de greutate în hipocondrul drept. În cel mai rău caz, vor apărea vărsături, pielea se va îngălbeni, iar urina se va întuneca.

Uleiul de in trebuie să fie presare la rece

Pentru a evita aceste manifestări, uleiul de in trebuie adăugat în alimente și nu consumat pe stomacul gol. Acest produs protejează împotriva bolilor cardiace și vasculare, hipertensiunii arteriale, diabetului, dislipidemiei, inflamațiilor etc. Atunci când alegeți ulei de in în magazin, ar trebui să acordați atenție mai multor factori.

Uleiul de in trebuie să fie presare la rece – această metodă păstrează cele mai utile substanțe. Ar trebui să se acorde preferință uleiului nerafinat. Recipientul trebuie să fie opac, deoarece expunerea la lumină duce la oxidare și afectează negativ gustul produsului.

Alegeți o sticlă mică, deoarece uleiul de in are o perioadă de valabilitate mică și nu este folosit la fel de des ca uleiul de floarea soarelui sau de măsline. Culoarea produsului de calitate trebuie să fie galben-aurie, iar gustul să fie ușor amar. Pentru a asigura achiziționarea unui ulei de in bun, este mai bine să-l cumpărați numai din magazine cu o reputație pozitivă care lucrează cu furnizori de încredere.

 

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

24 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

54 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică