Acneea și cum se tratează această afecțiune stânjenitoare la adolescență

Acneea este o afecţiune a pielii care este foarte des întâlnită la adolescenţi dar prezentă și în rândul adulților.

Cauzele care duc la apariția acestei probleme nu doar de ordin estetic ci și medical sunt multe. Este foarte important să mergi la medicul dermatolog cu copilul tău adolescent dacă are această problemă și să încerci să o tratezi, în caz contrar, acneea are implicații nefaste asupra vieții adolescentului.

Cei mai mulți adolescenți care nu știu să controleze și cum se tratează acneea au probleme legate de stima de sine. Unii nu vor să iasă din casă, apar complexe de tot felul iar viața socială a tinerilor este afectată. Cu alte cuvinte, din pricina problemelor estetice pe care le ridică, tinerii au probleme de ordin psihologic, de aceea este foarte important să fie susținuți de părinți și să ajungă la medicul dermatolog pentru evaluare și tratament adecvat.

Acneea afectează peste 90% din adolescenţi. Pacientul poate singur să-și stabilească diagnosticul de acnee, dar nu și tratamentul, chiar dacă în farmacii există o sumedenie de soluții care promit tratarea acestei boli de piele. Medicul trebuie să stabilească dacă acneea este non-inflamatorie (comedoane deschise sau închise), inflamatorie (papule sau pustule) sau o combinaţie a celor două. Acneea nu apare doar pe față, leziuni pot foarte bine să existe pe zone ale corpului unde este cea mai mare concentraţie de glande sebacee, adică faţa, toracele, braţele şi zona lombară.

Acneea poate să fie clasificată după severitatea ei în acnee uşoară, moderată sau severă. Acneea uşoară are ca manifestare prezența a numai câtorva papule şi pustule, cea moderată are și noduli, iar cea severă abundă în papule, pustule și noduli.

Tratamentul acneei trebuie să înceapă în primul rând cu educația adolescentului. De exemplu, adolescentul nu trebuie să aibă impresia că acneea apare din cauza unei igiene precare, așa cum trebuie să știe că nu are voie să-ți ducă mâinile pe față, să rupă acele puncte, coșuri cum sunt numite ele în limbaj popular. De asemenea, nu trebuie să utilizeze soluții care conțin alcool deoarece riscă să-și usuce pielea. Ideal este, spun specialiștii, ca tânărul să se spele pe față cu apă călduță și cu săpun. De asemenea, dacă au acnee nu este bine să utilizeze produse pe bază de ulei chiar dacă sunt destinate îngrijirii părului, fiindcă acestea pot agrava acneea deja existentă.

Tratamentul se face numai la recomandarea medicului specialist și de regulă se realizează cu medicamente topice sau sistemice. Uneori, medicul poate prescrie chiar antibiotic atunci când pacienta are o formă de acnee moderată. Trebuie reținut că numai medicul poate stabili ce tip de piele are pacienta sau pacientul și abia ulterior va prescrie un tratament. În timpul tratamentului antiacneic este posibil ca specialistul să-ți recomande și ce tipuri de creme hidratante ai voie să folosești.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra