Categories: Ştiri sănătate

Adio confort! Economisirea energiei electrice și a gazului este ACUM obligatorie: 10 interdicții „de gheață” în sezonul rece

Adio confort! Economisirea energiei electrice și a gazului este acum obligatorie: 10 interdicții „de gheață” în sezonul rece

Germania, una dintre cele mai afectate țări din cauza crizei enrgetice, este hotărâtă să spună adio confortului!

După ce,  pe 24 august, guvernul federal a adoptat un proiect de regulament privind obligațiile pentru a asigura aprovizionarea cu energie a Germaniei, noi obligații au intrat în vigoare în Germania, începând cu data de 1 octombrie.

„Scopul primordial al introducerii restricțiilor este de a reduce dependența de gazul rusesc cât mai curând posibil”, a explicat Ministerul Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK).

Noi obligații în Germania: economisirea energiei electrice și a gazului este acum obligatorie

Potrivit ziarulromanesc.de, Ministerul federal al Economiei a introdus măsuri pe termen mediu. Acestea au intrat în vigoare timp de doi ani de la 1 octombrie, după cum urmează

  • Obligația de a verifica încălzirea: proprietarii de case si apartamente care se încălzesc cu gaz trebuie să verifice instalațiile de încălzire în următorii doi ani.
  • Echilibrare hidraulică: o procedură de proiectare și implementare care permite obținerea unei distribuții uniforme și în concordanță cu proiectarea transportorului de căldură în sistemul de încălzire pe întreaga perioadă de încălzire. Regulamentul se va aplica unor clădiri de locuit, precum și companiilor și clădirilor publice de la 1000 de metri pătrați.
  • Economisirea energiei în companii: companiile care consumă 10 gigawați oră (GWh) sau mai mult pe an trebuie să implementeze măsuri de eficiență energetică. Potrivit ministerului, acestea pot include, de exemplu, înlocuirea iluminatului cu LED-uri sau optimizarea proceselor de lucru.

10 interdicții „de gheață” în sezonul rece

Măsurile pe termen scurt se vor aplica de la 1 septembrie timp de șase luni. INTERDICȚIILE vor afecta atât antreprenorii, oficiile administrației publice, cât și persoanele fizice:

1.  Interzicerea utilizării piscinelor încălzite

Piscinele private interioare, exterioare și supraterane nu mai pot fi încălzite cu electricitate sau gaz furnizate de la rețea. Interdicția nu se aplică piscinelor din hoteluri sau centrelor de reabilitare.

2. Chiriașii pot opri încălzirea

Orice clauze din contractul de închiriere care specifică o temperatură minimă în camerele închiriate sunt suspendate timp de șase luni.

3. Coridoare mai răcoroase

Este interzisă încălzirea zonelor comune din clădirile publice care „nu sunt destinate locuirii umane permanente”. De exemplu, intrarea și sălile de așteptare. Spitalele, instituțiile de îngrijire, școlile și centrele comunitare vor fi excluse de la interdicție.

4. Doar 19 grade în birourile publice

Temperatura în birouri nu trebuie să depășească 19 grade. De asemenea, sunt excluse din această măsură unitățile medicale, căminele de bătrâni, școlile și grădinițele.

5. Temperaturi mai scăzute în companiile private

19 grade nu este maxima recomandată şi în birourile private. Cu toate acestea, este indicat să scădeți temperaturile şi în acest caz.

6. Spălarea mâinilor cu apă rece

În clădirile publice, încălzitoarele instantanee de apă sau rezervoarele descentralizate de stocare a apei calde trebuie oprite dacă sunt folosite pentru spălarea mâinilor.

7. Deschiderea permanentă a ușilor în magazine

În comerțul cu amănuntul, este interzisă deschiderea continuă a ușii pentru a economisi căldura care se scurge.

8. Interdicția publicității la iluminat

Între orele 22.00 și 16.00, publicitatea cu iluminatul stradal trebuie oprită.

9. Interzicerea iluminatului exterior

Este interzisă și iluminarea exterioară a clădirilor publice sau a monumentelor. Excepțiile aici sunt iluminatul de siguranță și de urgență, precum și iluminatul pe termen scurt în timpul, de exemplu, evenimente culturale.

10. Clienții și chiriașii trebuie să fie informați cu privire la schimbări

Furnizorii de gaze trebuie să își informeze clienții în prealabil despre costuri, consumul de energie și oportunitățile de economisire. Proprietarii sunt obligați să furnizeze cele menționate mai sus către chiriași.

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

21 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

50 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică