Categories: Ştiri sănătate

Adio, restricții! Este cea mai mare veste despre pandemie. Autoritățile afirmă că restricțiile nu mai au sens

Pandemia COVID-19, cunoscută și sub denumirea de pandemia de coronavirus, este o pandemie globală în curs de desfășurare a bolii coronavirus 2019 (COVID-19) cauzată de sindromul respirator acut sever coronavirus 2. Primul caz a fost raportat pe 1 decembrie 2019. La nivel global, au fost confirmate 253,286,613 și 5,105,502 decese.

După doi ani, unele țări au hotarat sa renunțe la toate sau la o parte din masurile de combatere a pandemiei. Autoritățile afirmă că restricțiile nu mai au sens. Printre țările care au decis acest lucru se află Rusia, Spania, Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, etc.

Adio, restricții! Este cea mai mare veste despre pandemie.

Rusia relaxează de azi unele restricții anti-COVID, în pofida numărului mare de cazuri noi și a răspândirii rapide a variantei Omicron în întreaga țară. Potrivit noilor decizii, rușii nu se vor mai autoizola, în cazul în care au contractat coronavirus, iar la Moscova școlile și creșele nu vor mai impune izolarea pentru copii.

Autoritățile afirmă că restricțiile nu mai au sens, din moment ce Omicron se răspândeşte atât de rapid. În plus, 20% din populația țării și 40% dintre moscoviți nu au niciun fel de simptom după infectarea cu Omicron. Şi câteva țări europene au hotărât să renunțe la toate sau la o parte din măsurile de combatere a pandemiei, potrivit RRA.

Țări din UE care elimină toate restricțiile

Guvernul suedez a anunțat că va elimina toate restricțiile, mizând pe procentul ridicat al populației vaccinate și pe pericolul mai mic reprezentat de varianta Omicron a coronavirusului. Aproape 84% dintre locuitorii acestei țări, cu vârste de peste 12 ani, au fost vaccinaţi anti-COVID-19, iar mai bine de jumătate dintre adulți au primit și doza booster. Suedia se alătură astfel altor țări nordice, precum: Danemarca, Finlanda sau Norvegia, unde autoritățile au anunțat că sistemul sanitar nu mai este sub presiune, ca urmare a ratei mari de vaccinare.

Germania în schimb, unde proporția celor vaccinați este mai mică decât în alte țări occidentale, se confruntă în ultima perioadă cu o scădere a ritmului de administrare a serurilor anti-COVID-19.

Spania, unde peste 90% din populația de peste 12 ani este vaccinată cu schemă completă, se pregătește să renunțe, de la mijlocul săptămânii viitoare, la obligația purtării măștii de protecție în aer liber, iar Grecia, dependentă de veniturile din turism, a anunțat că, de luni, le va permite turiștilor străini cu certificat european de vaccinare să intre în țară fără să mai aibă nevoie de un test cu rezultat negativ la infecția cu coronavirus.

Recent Posts

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

16 minute ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

46 de minute ago

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

o oră ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

2 ore ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

2 ore ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

3 ore ago

Citeste si: