Categories: Stil de viaţă

Adulții care scot laptele din alimentația copiilor fac o greșeală. Beneficiile sale sunt uimitoare

Adulții care scot laptele din alimentația copiilor fac o greșeală. În ultimii ani, un număr tot mai mare de adulți resping beneficiile pentru sănătate ale laptelui, citând diverse studii de cercetare.

În timp ce adulții pot renunța în continuare la consumul de lapte, să scoți laptele din alimentația unui copil în creștere este o rețetă pentru dezastru (cu excepția cazului în care copilul are intoleranță la lactoză).

Adulții care scot laptele din alimentația copiilor fac o greșeală.

Laptele oferă diverse beneficii pentru sănătate și este indispensabil pentru sănătatea, creșterea și nutriția unui sugar, a unui copil sau a unui adolescent. Atât medicii, cât și cercetările confirmă această opinie. Odată ce un copil este înțărcat de la laptele mamei, o parte semnificativă din dieta sa trebuie să fie laptele.

Dar de ce este laptele de vacă sau de bivoliță atât de benefic?

Ce este atât de special la laptele de vacă încât nu se poate obține aceeași nutriție din alte surse? Răspunsul este simplu. Natura a cules și a ales diverse ingrediente ale unei diete sănătoase și le-a împachetat pe toate într-un singur aliment. Astfel, în acest fel, nu trebuie să consumați o varietate de alimente pentru a obține aceeași combinație de nutrienți. De fapt, laptele este format în proporție de 87% din apă și doar 13% din substanțe solide. Dar aceste substanțe solide sunt foarte puternice.

O cană de lapte integral conține:

Apă: 88%.
Calorii: 149
Carbohidrați: 11,7 grame
Proteine: 7.7 grame
Zahăr: 12.3 grame
Grăsimi: 8 grame
Fibre: 0 grame

Care sunt aceste componente și cum hrănesc ele un copil?

  • Proteine: Proteinele care se găsesc în lapte sunt de două tipuri: 80 la sută sunt proteine insolubile din lapte, numite cazeină, iar 20 la sută sunt solubile, numite proteine din zer.
    Ambele tipuri sunt bogate în aminoacizi esențiali și sunt ușor de digerat. În timp ce cazeina ajută la absorbția calciului și a fosforului din alimentele consumate, proteinele din zer ajută la construirea musculaturii sau la menținerea musculaturii slabe.
  • Calciu: După cum toată lumea știe, calciul este necesar pentru o bună sănătate a oaselor și a dinților la orice vârstă. Acesta reduce riscul de fracturi și osteoporoză mai târziu în viață. Copiii care nu beau lapte de vacă și nici nu compensează acest lucru prin calciu din alte surse prezintă un risc crescut de fracturi osoase în copilărie și adolescență.

Potrivit kauveryhospital.com, copiii mici ar trebui să consume 800 de miligrame (mg) de calciu pe zi, adolescenții – 1300 mg, adulții – 1000 mg și adulții cu vârsta de peste 51 de ani – 1200 mg. Este dificil să se atingă acest obiectiv dacă laptele nu face parte din dieta zilnică.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra