Categories: Stil de viaţă

Află care sunt vitaminele esențiale pentru sănătatea părului tău

Părul tău pentru a fi sănătos mereu are nevoie, asemenea pielii și unghiilor, de anumite vitamine și minerale. Mai ales după ce a fost vopsit și coafat în perioada sărbătorilor de iarnă, cu siguranță acum trebuie să-l fortifici. Specialiștii spun că dacă vrei să ai părul sănătos, trebuie să te ocupi de îngrijirea lui în mod constant, să știi de ce vitamine are părul nevoie și să le incluzi în meniul tău zilnic.

Cele mai importante vitamine pentru par pot fi luate din suplimente sau consumând anumite alimente. Există însă și varianta suplimentelor achiziționate de la farmacie, însă nu este bine să le iei fără o recomandare, fie din partea medicului, fie a farmacistului.

Părul este alcătuit în proporție de 90%  din proteine, mai exact, din keratină. Specialiștii susțin că persoanele care nu consumă suficient de multe proteine se pot confrunta cu un deficit de keratină, ajungând să le cadă părul fără să știe de ce.  Mai mult, lipsa keratinei face ca părul să-și piardă din strălucire și să fie tern, firul de păr subțiindu-se mult.

Iată care sunt cele mai bune vitamine pentru sănătatea părului tău:

Vitamina A – contribuie la hidratarea scalpului și ține mătreața la distanță. Aceasta se găsește din belșug în ouă, ficat, fasole, spanac, morcovi, lapte,  pere,  caise. Însă nu trebuie să consumi în exces vitamina A fiindcă acesta va duce în timp la căderea părului.

Vitamina D – stimulează foliculul firului de păr și activează celulele cuticulei, cu alte cuvinte îl fac să crească sănătos. De aceea, este bine să mănânci somon, cereale, ciuperci, acestea fiind excelente surse de vitamina D.

Vitamina C – contribuie la producerea colagenului care stimulează alungirea folicului de păr, fiind o vitamină minune pentru menținerea unui păr sănătos. Aceasta se poate lua din citrice, ardei grași, broccoli, căpșuni, mango, ananas, kiwi, roșii, ardei grași sau cartofi.

Vitamina E – este un antioxidant foarte bun, aceasta ajută la îndesirea părului, dându-i și strălucire. De asemenea, este un remediu excelent pentru vârfurile despicate pe care le regenerează.  În concluzie, dacă ai părul blond – știut fiind faptul că pe blond se văd cel mai pregnant vârfurile despicate – trebuie să consumi spanac, nuci, semințe, roșii, kiwi, uleiurile vegetale și germenii de grâu.

Vitamina H sau biotina – contribuie la întărirea firului de păr ars la vârfuri. De asemenea, este un aliat de nădejde împotriva căderii părului. În alimentație o poți include mâncând ouă, nuci, avocado, banane, orez, fulgi de ovăz. În afară de biotină sunt și alte câteva vitamine B care ajută la prevenirea căderii părului. Astfel, vitamina B5 crește densitatea părului, iar vitamina B12 este de real ajutor dacă dorești să-ți crească mai repede podoaba capilară.

Remedii naturale pentru sănătatea părului:

  • Uleiul de ricin este foarte bun atunci când îți dorești un păr sănătos și puternic. Astfel, dacă-l folosești săptămânal, el va ajuta la creșterea părului. În plus, hidratează părul dându-i strălucire și previne deteriorarea lui. Specialiștii în cosmetică susțin că uleiul de ricin se aplică pe părul uscat, la rădăcina firului de păr. Ulterior, după aplicare părul se învelește într-un prosop și se lasă uleiul să acționeze timp de 30 de minute. După aceea părul se spală bine cu șampon. Dacă dorești rezultate și mai bune, poți realiza un amestec din ulei de ricin, fiole de vitamina B6, vitamina A și E – pe care le găsești la farmacie – și un gălbenuș de ou.
  • Turmericul și curcumina au proprietăți antiinflamatorii, antifungice și antioxidante care contribuie la calmarea pielii sensibile, acneice, stimulează creșterea părului și în plus combate infecțiile fungice de la unghii.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică