Categories: Ştiri sănătate

Agenția Europeană a Medicamentului anchetează o companie celebră farmaceutică pentru studii clinice suspecte

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început o revizuire a medicamentelor pentru care au fost efectuate studii clinice de către compania Synchron Research Services, o organizație de cercetare contractuală (CRO) cu sediul în Ahmedabad, India.

Aceasta urmează unei inspecții de bune practici clinice (GCP) și unei analize ale datelor studiului efectuate de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite, care în septembrie 2021 a determinat FDA să respingă toate studiile efectuate la CRO.

Luate împreună cu neregulile identificate în timpul inspecțiilor anterioare ale UE ale CRO, aceste constatări au generat îngrijorări serioase cu privire la validitatea datelor de studiu generate de Synchron Research Services.

După ce au luat în considerare constatările, autoritățile naționale de reglementare a medicamentelor din mai multe țări (Belgia, Danemarca, Finlanda, Țările de Jos și Suedia) au solicitat comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMA să evalueze impactul acestora asupra beneficiilor și riscurilor medicamentelor care au fost autorizate pe baza a studiilor efectuate pe site-urile Synchron Research Services.

EMA i s-a solicitat, de asemenea, să analizeze impactul asupra medicamentelor care sunt evaluate în prezent pentru autorizare și care utilizează datele de studiu generate la CRO.

EMA va revizui acum datele disponibile pentru a determina dacă este necesară vreo acțiune pentru a proteja sănătatea publică.

Mai multe despre procedură

Revizuirea a fost inițiată la cererea agențiilor de reglementare a medicamentelor din Belgia, Danemarca, Finlanda, Țările de Jos și Suedia, în conformitate cu articolul 31 din Directiva 2001/83/CE.

Evaluarea este efectuată de Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP), responsabil cu întrebările referitoare la medicamentele de uz uman, care va adopta avizul agenției. Avizul CHMP va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală obligatorie din punct de vedere juridic aplicabilă în toate statele membre ale UE.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: