Semnul clar că ai avut Covid fără să știi. Tot mai multe persoane au început să observe

Din cuprinsul articolului

Ai avut Covid fără să știi? Medicii raportează o creștere a cazurilor de zona zoster care ar putea apărea din cauza Covid-19. 
La unii pacienți, zona zoster se dezvoltă după ce au avut Covid-19. Dar afectează și persoanele care nu au știut că s-au infectat cu noul coronavirus – deci ar putea fi un semn că au avut Covid „silențios.”

Zona zoster este cauzat de virusul varicelei zoster, același virus care provoacă varicela. După ce ați avut varicela, virusul se ascunde în terminațiile nervoase, reactivându-se ca zona zoster mai târziu, când sistemul imunitar este slăbit din cauza vârstei sau a unei boli.

Un sfert dintre adulți vor avea zona zoster în timpul vieții (toți vor avea anterior varicelă), iar riscul crește odată cu înaintarea în vârstă. Există aproximativ 50.000 de cazuri în rândul celor cu vârsta de peste 70 de ani în Anglia și Țara Galilor, în fiecare an.

În timp ce zona zoster este de obicei o afecțiune ușoară, cu dureri în jurul veziculelor și poate dura câteva săptămâni, unii suferă dureri severe ani de zile după ce erupția de pe piele s-a vindecat și în jur de 50 de britanici mor din cauza zonei zoster, în fiecare an, potrivit Vaccine Knowledge Project de la Universitatea Oxford.

Ai avut Covid fără să știi?

Unii medici au observat chiar că zona zoster a devenit mai frecventă în timpul pandemiei de Covod-19. Și alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi urticaria, caracterizată prin roșeață, mâncărimi pe piele – pot fi, de asemenea, legate de Covid-19.

Experții de la King’s College din Londra, dezvoltatorii aplicației Covid Tracker, care a contribuit la identificarea pierderii gustului și a mirosului ca fiind simptome cheie, au raportat că 9% dintre cei care au dat avut un test pozitiv pentru coronavirus au avut fie o erupție pe degetele de la mâini și picioare, fie o erupție pe corp.

Ei au sugerat că o erupție cutanată ar putea fi un indicator mai bun al necesității de a face un test Covid, decât simptomele „clasice” de tuse sau febră.

Annette Guest, în vârstă de 69 de ani, manager de vânzări pensionar, a dezvoltat zona zoster la trei săptămâni după ce a avut simptome de tip Covid – o durere de cap puternică care a durat câteva zile și o durere în gât – la începutul lunii martie.

„Nici măcar nu mă gândeam la Covid la acea vreme, dar, uitându-mă în urmă, aveam semne”, a declarat Annette potrivit Daiy Mail.

‘Apoi, aproximativ două săptămâni mai târziu, am observat o erupție asemănătoare eczemei ​​pe șold, care s-a răspândit pe spate și sub braț. Erupția s-a transformat apoi în mici vezicule umplute cu lichid care au erupt și au fost extrem de dureroase.

„A fost ca nimic altceva pe care nu l-aș fi experimentat vreodată – mă simțeam foarte rău. Mi-am văzut medicul de familie pe Zoom și mi-a spus că arăta ca zona zoster.

John Oxford, profesor de virologie la Universitatea Queen Mary din Londra, spune că nu ar fi surprins dacă oamenii al căror sistem imunitar se confruntă cu Covid-19 ar dezvolta brusc zona zoster.

„Tot felul de lucruri pot declanșa zona zoster, inclusiv un șoc imunitar”, explică el.

Recent Posts

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

3 minute ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură firmă întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

33 de minute ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

o oră ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

2 ore ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

2 ore ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

3 ore ago

Citeste si: