Cum previi alergia la acarieni? Sfaturi utile pentru ameliorarea simptomelor

Alergia la acarieni se poate dezvolta ca urmare a acumulării de praf și umiditate, medii care favorizează înmulțirea acarienilor. Acarienii produc alergeni care provoacă anumite simptome neplăcute, afectând calitatea vieții și somnului. Iată cum poți preveni alergiile cauzate de acarieni și cum poți ameliora simptomele!

Acarienii sunt prezenți pe suprafețele des utilizate din casă, precum patul. Acesta este locul care necesită cea mai mare atenție când vine vorba despre prevenirea alergiilor, întrucât simptomele frecvente pot afecta în mod substanțial odihna și calitatea somnului.

De asemenea, acarienii sunt prezenți și pe covoare, perdele și tapițerii.

Alergiile la diferiți factori de mediu devin din ce în ce mai frecvente în societatea contemporană. În general, acestea se caracterizează prin simptome precum rinita, conjunctivita, astmul și dermatita. Una dintre probleme este complexitatea diferitelor specii de acarieni și alți alergeni. Acest factor face dificil atât diagnosticul, cât și tratamentul, scrie Doza de Sănătate.

Alergia la acarieni – metode de prevenire

Dormitorul

În primul rând, cel mai important lucru este să te concentrezi pe dormitor. În această cameră, poți curăța podeaua cu un mop sau o cârpă umedă și poți folosi cuverturi de pat anti-acarieni. În plus, ar trebui să eviți orice îi atrage, cum ar fi mobilierul tapițat sau perdelele.

Deși este imposibil să elimini complet acarienii, poți reduce contactul și înmulțirea acestora prin igienizarea frecventă a locurilor personale.

Spălarea țesăturilor

este esențial să speli cu regularitate cearșafurile, perdelele și orice altă țesătură cu care intri contact. Când selectezi programul mașinii de spălat, setează întotdeauna temperatura peste 60 °C.

Dacă tipul de țesătură nu permite spălarea în apă fierbinte, există o altă alternativă. Pur și simplu pune rufele mai întâi în uscător timp de cel puțin 15 minute la 60 °C. După aceea, poți continua cu spălarea obișnuită.

Aspiratorul

aspiratorul trebuie să fie cel mai bun prieten al tău. Am spus deja că este important să încercăm să evităm tapițeria și toate acele locuri în care se acumulează acarieni. Dar, dacă ai astfel de articole, atunci trebuie să utilizezi regulat aspiratorul. Cu toate acestea, acarienii nu vor dispărea. De aceea, îți recomandăm să-i pui aspiratorului un filtru de aer de înaltă eficiență (HEPA) sau un microfiltru cu dublu strat. În acest fel, vei reuși să reduci emisiile de praf, recomandă Doza de Sănătate.

Recent Posts

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

6 minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

37 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

o oră ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

3 ore ago

Citeste si: