Copilul tău are alergie la frig? Ce e de făcut

Sunt cazuri în care anumiți copii mici nu suportă frigul, altfel spus sunt alergici la frig. Dacă atunci când ieși afară cu el și sunt temperaturi cu minus, copilul o să aibă pete roșii pe mâini și pe față, este posibil să aibă o sensibilitate crescută la frig.

De asemenea, petele de culoare roșie pot da copilului și mâncărimi puternice, sau mai grav pot duce la umflarea buzelor, a ochilor sau a extremității membrelor. Simptomele alergiei la frig apar imediat ce corpul intră în contact cu aerul rece, geros de afară, mai ales dacă copilul are zone de piele descoperite și afară sunt temperaturi scăzute. Se pare că aceste simptome nu trec când ajungi cu cel mic într-un loc călduros, ci din potrivă, se pot înrăutăți. Uneori se poate întâmpla ca alergia la frig să fie însoțită și de alte simptome severe, care impun solicitarea ajutorului medical de urgență. Mai exact, copilului i se poate inflama puternic limba sau gâtul și așa apar dificultăți în respirație. Sunt cazuri și de adulți care au astfel de alergii.

Practic, atunci când cel mic respira aerul rece se poate declanșa acest tip de alergie. De cele mai multe ori, aerul rece va provoca nu numai reacții la nivel cutanat, ci și congestie nazală.  De asemenea, aerul rece va afecta circuitul mucusului existent în aparatul respirator. Acesta va deveni mai dens și va circula mai greu. Totodată, alergia la frig se poate declanșa și atunci când copilul vine în contact cu zăpada sau cu apa rece.

Medicii spun că atunci când pe lângă ger este prezent și vântul, copilul se poate confrunta și cu urticaria la frig.

Cum se pune diagnosticul:

Diagnosticul este foarte ușor de pus, în cabinetul medicului pediatru. Practic, acesta îi va pune copilului un cub de gheață pe antebraț astfel încât să poată observa reacția celui mic. Ulterior, te va învăța ce să faci.

În ce constă tratamentul:

De cele mai multe ori, alergia la frig se combate cu ajutorul antihistaminicelor prescrise de medic. De asemenea, există și un tratament local care se aplică pe zonele afectate.

Cum poți evita:

Ai grijă să fie îmbrăcat în straturi, corespunzător vremii de afară, mai ales dacă medicul ți-a confirmat că are această problemă. De asemenea, sunt o mulțime de creme și loțiuni care se pot aplica pe pielea uscată a bebelușului. Acestea se achiziționează din farmacii, numai la recomandarea medicului. Dacă îl vei da pe față și pe mâini cu aceste creme înainte de a ieși în ger, simptomele vor fi mai mici.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

17 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

47 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică