Alergiile de primăvară nu sunt mereu inofensive. Iată câteva simptome severe care te pot trimite la medic

Primăvara nu este numai sezonul când totul revine la viață, ci este și sezonul în care foarte multe persoane au de suferit din cauza alergiilor. 

Alergiile se pot declanșa de la un anumit alergen care intră în organism. Sistemul imunitar poate avea o reacție exagerată în lupta cu acest alergen și, astfel, pot fi manifestate diverse simptome.

În cazul primăverii, simptomele sunt provocate de polen și alte ierburi. Acestea pot fi ușoare sau severe, în funcție de gradul inflamației.

Alergiile –  care sunt simptomele mai severe?

Dr. Rareș Simu, alergolog, a vorbit pentru Spectacola despre simptomele severe provocate de alergii.

Alergiile la polenuri se pot manifesta la nivelul căilor respiratorii, nasului, plămânilor, în principal. Prin contactul cu ceste polenuri, la care există o sensibilizare, adică pacientul are alergie, apare o inflamație a mucoasei respiratorii, la contactul cu acel tip de polen la care pacientul este alergic. Această inflamație dă principalele simptome.

De exemplu, la nivelul mucoasei nazale apar secreții, apare strănutul repetitiv, mâncărimea la nivelul nasului, la nivelul cerului gurii sau la nivelul urechilor și apare senzația de înfundare nazală. Pacientul respiră greu pe nas din cauza inflamației mucoase, pentru că aerul nu mai poate intra suficient pe nas.

Acestea au și consecințe legate de posibila diminuare a mirosului sau chiar dispariția mirosului, în funcție de gradul de inflamație a mucoasei. Dacă inflamația apare mai jos, la nivelul mucoasei respiratorii, atunci pot să apară manifestările astmului, care se manifestă prin tuse, senzație de respirație dificilă și printr-un zgomot specific, care apare la acea respirație șuierătoare.

Dacă există și o sensibilitate la nivelul conjunctivei, deci la nivelul ochilor, atunci apar manifestările conjunctivitei, respectiv roșeața ochilor, mâncărime și lăcrimare excesivă. Aceste manifestări, mai ales cele de rinită, adică inflamația mucoasei nazale, pot să fie confundate, în multe cazuri, cu episoade de răceală. Trebuie făcută o analiză foarte amănunțită, pentru a vedea dacă pacienții au aceste simptome repetitiv, în fiecare an, în aceeași perioadă”, a explicat Rareș Simu, alergolog, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

28 de minute ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

59 de minute ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

o oră ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

2 ore ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

2 ore ago

Citeste si: