Categories: Ştiri sănătate

Alertă aeriană în România. Oamenii sunt avertizați să se adăpostească în beciuri

Alertă aeriană în România! Locuitorii din Tulcea au primit, duminică seară, o alertă prin sistemul RO-Alert prin care erau avertizați de „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să se adăpostească „în beciuri sau adăposturi de protecție civilă” și să stea departe de geamuri și de pereții exteriori.
În urmă cu scurt timp Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația din zona de nord a județului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Mesajul Ro-Alert

Mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite.

Mesajul Ro-Alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești”, se arată într-un mesaj al autorităților.

„Alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min”, este mesajul pe care l-au primit oamenii din Tulcea.

600 de militari dislocați în Delta Dunării, la granița cu Ucraina

Ministerul Apărării comasează trupe în Delta Dunării: 600 de soldați au fost dislocați la granița cu Ucraina pentru ca malul Dunării să fie asigurat de la un capăt la celălalt. De altfel, MApN a trimis în zonă și echipamente militare.

O parte dintre ei fac parte din serviciul de luptă. Militarii extrem de bine pregătiți, înarmați, vor fi în linia întâi de-a lungul graniței din Galați până la Sulina, în cazul în care situația o va cere. Vor fi dislocate în zonă inclusiv subunități care fac parte din forțele navale pentru că Ministerul Apărării își propune să supravegheze 24 de ore din 24 toată Delta Dunării.

Autoritățile au găsit în trei locuri diferite, în ultimele săptămâni, bucăți din drone. Nu este clar până în acest moment cum au ajuns acele părți pe teritoriul țării noastre, mai ales că ultimul incident a fost depistat unde la 15-20 de kilometri de frontul din Ucraina. Portul Izmail rămâne o zonă puternic bombardată de către forțele ruse.

În zonă au fost luate și măsuri pentru a proteja civilii: au fost construite deja două adăposturi pentru ca oamenii să se refugieze în timpul alertelor. De asemenea, au fost aduse mult mai aproape de malul Dunării capacități antiaeriene și au fost montați inclusiv senzori de suprafață și au fost aduse mai multe radare, deși acestea nu pot detecta obiecte care zboară la o altitudine prea joasă.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

9 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

10 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

11 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

11 ore ago

Citeste si: