Cercetătorii au decoperit că atacurile cerebrale pot fi prevenite foarte uşor, printr-un consum mai mare de roşii.
O dietă bogată în roşii poate reduce riscul producerii unui atac cerebral, afirmă cercetători finlandezi. Ei au studiat impactul pe care îl poate avea licopenul, un pigment roşu aflat în unele legume şi fructe cu efecte antioxidante, asupra organismului.
Un studiu efectuat asupra a 1.031 de persoane, publicat în revista Neurology, a arătat că cei care au cea mai mult licopen în sistemul circulator sunt cei mai puţin supuşi riscului de a suferi un atac cerebral. Studiul a relevat, de asemenea, că o dietă bogată în licopen reduce cu 55% riscul producerii unui atac cerebral.
O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…
Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…
O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…
De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…
Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…
O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…