Dacă suferi de celiachie sau de altă afecţiune care necesită evitarea glutenului, probabil ştii deja care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti.
Însă, există foarte multe alimente la care nu te aştepţi să conţină gluten. Evident pâinea, pastele şi produsele de patiserie făcute din făină de grâu, orz şi secară conţin gluten. Numai că gluten se află şi în preparatele dulci, începând cu laptele de soia cu arome, până la laptele de orez care poate conţine gluten adăugat, pentru îmbogăţirea texturii şi a gustului. Şi praful de ciocolată conţine gluten şi bulionul preparat industrial, dar şi murăturile.
Gluten exista inclusiv în cosmetice şi în glazura tortului cumpărat, dar şi în mezeluri şi salamuri. Sosurile şi gemurile preparate industrial conţin gluten, supele la plic şi majoritatea conservelor cu semipreparate au diferite cantităţi de gluten. Sosul de soia şi sosurile pentru salate au, la rândul lor, gluten adăugat. Suplimentele nutritive, vitaminele conţin şi ele gluten.
Trebuie precizat că glutenul nu este o toxină, aşa că un organism sănătos nu are niciun motiv să elimine glutenul din alimentaţie. În plus, există riscul ca cei sănătoşi care ţin o dietă fără gluten să facă un dezechilibru imunitar.
Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…
Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…
Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…
Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…
În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…
Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…