Alimente care TOPESC grăsimea de pe burtă

Grăsimea de pe burtă nu este doar iritantă; uneori, poate avea un impact și asupra stimei de sine și a încrederii în sine. În afară de impactul asupra aspectului fizic, grăsimea de pe burtă poate dăuna și sănătății noastre. Într-o cercetare, se arată că grăsimea de pe burtă poate fi legată de bolile de inimă și de diabetul de tip 2.

Dacă aveți grăsime pe burtă, este posibil să vă fi planificat deja să slăbiți. Și un lucru care s-ar putea să vă fi trecut prin minte pentru a realiza acest lucru este dieta. Cu toate acestea, dacă ai dificultăți în a pierde grăsimea de pe burtă, ai ajuns în locul potrivit.

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă fără să faci prea multe exerciții fizice, există câteva alimente care ard grăsimea de pe burtă. De altfel, ceea ce mănânci este mai important decât cât de multe exerciții fizice faci.

Dacă ai auzit zicala: „Abdomenele se fac în bucătărie”, știi deja la ce mă refer.

Alimente recomandate pentru a ajuta la arderea grăsimii de pe burtă

Care sunt alimentele care ard grăsimea de pe burtă? Dacă aceasta a fost întotdeauna preocuparea ta, mai multe alimente merită să le adaugi în dieta ta. Iată câteva dintre numeroasele alimente care ajută la arderea rapidă a grăsimii de pe burtă.

Fructe și legume

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Fructele și legumele vă pot ajuta în ceea ce privește grăsimea de pe burtă. Ambele sunt unele dintre cele mai bune alimente pe care să le încorporați în dieta dumneavoastră. Sunt gustările gata preparate ale naturii, bogate în vitamine și minerale. Fibrele solubile, care se găsesc în fructe, ajută la gestionarea greutății.

Fibra solubilă este o fibră dietetică care se dizolvă ușor în apă, formând o substanță asemănătoare unui gel. Aceasta crește sațietatea, sau senzația de sațietate, prin încetinirea digestiei, făcându-vă să vă simțiți plini pentru perioade îndelungate. Acest lucru ajută la controlul aportului caloric, ceea ce este crucial în pierderea în greutate. În plus, fibrele solubile reduc absorbția caloriilor din alte alimente, ajutând la gestionarea greutății.

Pește

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Vrei să construiești mai mulți mușchi în loc de grăsime atunci când vrei să slăbești. De aceea, trebuie să mănânci alimente bogate în proteine; peștele îți poate oferi multe dintre acestea.

Ceea ce este și mai grozav este că are și acizi grași omega-3 care cresc metabolismul organismului.

Acum, s-ar putea să te gândești că asta nu sună ca o idee grozavă pentru că mănânci grăsimi când ceea ce vrei este să pierzi grăsime. Dar, potrivit unui studiu al British Journal of Nutrition, obținerea mai multor acizi grași omega-3 din peștele gras te poate ajuta să arzi grăsimea corporală.

Cele mai recomandate preparate din pește pe care să le consumi atunci când încerci să slăbești sunt somonul și macroul.

Nuci

Nucile conțin grăsimi sănătoase și proteine. Nucile și migdalele vă pot ajuta să slăbiți prin faptul că vă mențin stomacul plin pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, ca și peștele, sunt bogate în acizi grași omega-3, care, așa cum am menționat, ajută la arderea grăsimii de pe burtă.

Mai mult, un studiu din Archives of Internal Medicine a arătat relația nucilor cu arderea grăsimii de pe burtă. Cei 1.200 de participanți au fost supuși la trei diete: o dietă cu fibre, o dietă cu grăsimi sănătoase și o dietă cu proteine. Rezultatul a fost că persoanele care au mâncat nuci au prezentat o scădere a grăsimii de pe burtă.

Nucile pot fi o alegere potrivită în gestionarea greutății. Răsfățându-vă cu nuci ca o gustare, vă veți simți mai sătul decât dacă optați pentru alte gustări. Potrivit unui studiu, nucile sunt capabile să limiteze poftele pe care multe persoane le resimt între mese.

Ouă

În afară de faptul că ouăle sunt o masă excelentă pentru micul dejun, ele se mândresc și cu proteine și grăsimi sănătoase.

Se știe că alimentele bogate în proteine sunt cunoscute pentru a reduce pofta de mâncare și pentru a crește starea de sațietate. Ouăle sunt bogate în proteine și te pot ajuta să slăbești atunci când sunt adăugate la mesele tale.

Mai mult, studiile arată că ouăle stimulează și metabolismul cu până la 80-100 de calorii pe zi.

Studiile inițiale arată că ouăle, care conțin puține calorii și sunt pline de nutrienți dietetici, pot ajuta la reducerea greutății în timp. Dacă doriți să vă simțiți sătulă mai mult timp, adăugarea unui ou fiert tare la salata dvs. obișnuită funcționează cel mai bine.

Iaurt

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Persoanele care încearcă să slăbească folosesc iaurtul de multă vreme. Acesta are cantități mari de proteine și grăsimi, iar iaurtul este cunoscut și pentru conținutul său probiotic.

Beneficiile probioticelor pentru sănătate sunt recunoscute pe scară largă. Acestea mai sunt numite și „bacteriile bune” și sunt prezente în mod natural în zona intestinului tău. Aceste organisme vii îmbunătățesc sistemul imunitar, reduc balonarea și reglează sistemul intestinal.

Un studiu din British Journal of Nutrition a constatat că femeile care au inclus probiotice în dieta lor au pierdut de două ori mai mult în greutate decât cele care nu au făcut-o.

Ierburi și condimente

Ierburile și condimentele, cum ar fi cayenne, turmeric și chili, conțin vitamina C și capsaicină. Compusul capsaicină ajută la stimularea metabolismului și declanșează și termogeneza.

Termogeneza este un proces prin care se creează căldură prin arderea grăsimii din corpul tău.

Nu trebuie să vă faceți griji că nu mergeți la sală atunci când mâncați mese bogate în capsaicină. Aceasta face treaba în locul tău. Aceasta imită efectul exercițiilor fizice de ardere a grăsimilor. Ori de câte ori mâncați mese cu condimente bogate în capsaicină, corpul dumneavoastră arde calorii chiar și în timp ce vă aflați în repaus.

Unele studii arată că condimentele, în special alimentele picante, reduc greutatea prin suprimarea apetitului. Așadar, consumul și adăugarea de condimente la masă sporește gustul și vă face să slăbiți.

Ceai verde

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Poate ați observat că sunt persoane care sorb o ceașcă de ceai imediat după masă. Acest lucru se datorează faptului că ceaiurile ajută la digestie și elimină colesterolul rău din organism. Îndepărtează grăsimile acumulate în burtă și scad riscul de boli de inimă. De asemenea, ceaiul verde poate ajuta la combaterea cancerului datorită proprietăților sale antioxidante.

Acestea sunt cele opt alimente care te pot ajuta să arzi rapid grăsimea de pe burtă. Cu toate acestea, cel mai bine este să vă amintiți că totul trebuie luat cu moderație. Cel mai bine este să ceri sfatul medicului tău, deoarece fiecare are nevoi diferite ale organismului.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

10 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

11 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

11 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

12 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

12 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

13 ore ago

Citeste si: