Alimente pe care să le mănânci seara pentru a reduce colesterolul în mod natural

Din cuprinsul articolului

Colesterolul din sânge este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, produsă de ficat, dar provine și din unele alimente de origine animală, cum ar fi carnea, fructele de mare, păsările de curte, ouăle și produsele lactate, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Cu toate acestea, este important să aveți o cantitate corectă de colesterol, deoarece un nivel ridicat de colesterol LDL sau colesterol „rău” determină acumularea de plăci (depozite de grăsime) în vasele de sânge, ceea ce poate duce la atac de cord, accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate.

Cu toate acestea, singura modalitate de a vă cunoaște nivelul colesterolului este prin intermediul unui test de sânge, iar dacă acesta este ridicat, trebuie să vă schimbați stilul de viață.

Prima schimbare are legătură cu alimentația, motiv pentru care portalul portughez de sănătate, nutriție și wellness, Tua Saúde, a dezvăluit un exemplu de meniu cu trei cine pentru trei zile, care arată cum pot fi incluse unele alimente pentru a ajuta la scăderea colesterolului:

Prima zi

Cină: Un bol de supă făcută din cartofi, morcov, varză, dovleac, varză și piept de pui + o felie de pepene galben.

Ziua a doua

Cină: O farfurie de salată cu salată, roșii, castraveți, ceapă și o lingură de supă de semințe de susan, o lingură de ulei de măsline + șase căpșuni.

Ziua a treia

Cină: Un file de hering la grătar + două linguri de supă de orez + o farfurie de post de năut cu salată verde, ceapă, roșii și coriandru, asezonat cu o lingură de ulei de măsline + un kiwi.

Între timp, alte recomandări care ar trebui urmate pentru a reduce nivelul colesterolului sunt:

1. Exerciții fizice: Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sugerează să se angajeze într-o activitate fizică aerobică moderată timp de cel puțin 150 până la 300 de minute sau într-o activitate aerobică intensă timp de cel puțin 75 până la 150 de minute, sau o combinație echivalentă de activități moderate și intense pe parcursul săptămânii.

2. Renunțați la fumat: Fumatul este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare (MCV) și este responsabil pentru unul din patru decese cauzate de MCV.

3. Dacă consumați alcool, faceți-o cu moderație, iar pentru adulții sănătoși, acest lucru înseamnă până la un pahar pe zi pentru femeile de toate vârstele și pentru bărbații de peste 65 de ani și până la două pahare pe zi pentru bărbații sub 65 de ani.

4. Încercați să vă mențineți o greutate sănătoasă: În general, pentru a vă menține o greutate sănătoasă ar trebui să ardeți tot atâtea calorii câte consumați și beți.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

6 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

7 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

8 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică