Alimentele care pot provoca un accident vascular cerebral – OTRAVĂ pentru creier!

Pentru a scădea riscul de a avea boala Alzheimer și pentru ca aceasta să nu progreseze până la stadiul de demență se poate interveni asupra stilului de viață la vârsta de 30 — 40 — 50 de ani, în special adoptarea unei diete sănătoase.

Estimările prevăd că demența va afecta peste 65 de milioane de oameni din întreaga lume până în 2030. Din fericire, poți contribui la reducerea riscului de boală prin eliminarea anumitor alimente din dieta ta.

Neurologii au întocmit o listă a celor mai periculoase alimente pentru creier. Printre ele se numără unele care se regăsesc în dieta zilnică a multor persoane.

Atenţie la dieta nesănătoasă!

Medicul nutriționist Margarita Koroleva avertizează că dezvoltarea accidentului vascular cerebral este strâns legată de excesul de greutate, care, la rândul său, este adesea o consecință directă a dietei nesănătoase. Aşadar, consumul anumitor alimente are un efect extrem de negativ asupra stării vaselor cerebrale și crește probabilitatea unui accident vascular cerebral (AVC).

„Accidentul vascular cerebral este cauzat în principal de excesul de greutate, care se formează ca urmare a consumului de alimente rafinate cu valoare nutritivă scăzută, conținut ridicat de calorii, exces de grăsime combinat cu zahăr și sare”, spune dr. Koroleva.

Evitaţi alimentele cu un indice glicemic ridicat

Potrivit expertului, pâinea și dulciurile, dulciurile, consumate des şi în cantităţi mari, sunt periculoase pentru creier. De asemenea, nutriționistul recomandă evitarea includerii în dietă a mâncărurilor care conţin cartofi, morcovi sau sfeclă, pentru că atunci când sunt fierte aceste legume au un indice glicemic ridicat. Acest lucru duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și la depunerea de grăsimi pe vasele de sânge (plăci de aterom).

Imagine creată cu AI

Medicul atrage atenţia că excesul de zahăr, precum și alimentele cu conținut ridicat de gluten (paste) pot provoca procese inflamatorii. „Acest lucru favorizează glicația, care perturbă integritatea endoteliului vaselor de sânge, în special microvascularizarea la nivelul structurilor creierului, rinichilor și altor organe vitale”, explică dr. Koroleva.

Totodată, grăsimile trans, dar şi carbohidrații rafinați – margarina, prăjiturile gata preparate și produsele de patiserie și cereale foarte procesate, cum ar fi făina albă -, pot distruge celulele cerebrale.

Recent Posts

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

7 minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

37 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

o oră ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 ore ago

Citeste si: