Alimentul pe care Ana Aslan, pionerul gerontologiei medicale mondiale, care a trăit 91 de ani, nu l-a mâncat niciodată. Mulți români îl adoră

Pe 1 ianuarie 2024 s-au împlinit 127 de ani la nașterea savantei românce Ana Aslan. Cunoscută în toată lumea, a descoperit vitamina H3, Gerovitalul de astăzi, şi a înfiinţat primul institut de geriatrie din lume.

În anii adolescenţei, Ana Aslan îşi dorea mult să devină pilot. Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Medicină. Astfel, Primul Război Mondial a prins-o în postura de studentă la Iași. A îngrijit soldaţii în spitalele militare din spatele frontului. În 1919 s-a întors la Bucureşti unde a terminat facultatea de Medicină. A lucrat cu prof. Gheorghe Marinescu, fondatorul școlii românești de neurologi.

A profesat apoi în mai multe instituţii sanitare pentru ca, în 1949 să devină şeful Secţiei de Fiziologie a Institutului de Endocrinologie din Bucureşti.

Acesta este punctul de plecare al carierei ei de gerontolog. Experimentează procaina în afecțiunile reumatice, în cazul unui student țintuit la pat din cauza unei crize de artroză.

Ulterior, continuă cercetările într-un azil de bătrâni și evidențiază importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă. Obține rezultate remarcabile, care sunt comunicate Academiei Române.

Ana Aslan a descoperit vitamina H3, Gerovitalul de astăzi

Ana Aslan a inventat în anul 1952 vitamina H3, un produs minune menit să combată bătrâneţea, care a fost brevetat în 30 de ţări.

După testarea pe un număr de 7.600 de pacienţi, Ministerul Sănătăţii a omologat Gerovitalul H3 în anul 1957 şi a aprobat trecerea la producerea acestuia în masă de către industria farmaceutică, sub formă de fiole, iar din 1962 sub formă de drajeuri, cremă terapeutică şi loţiune capilară. Tratamentul a fost brevetat în peste 30 de ţări.

Alimentul pe care renumitul medic și director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie, care a trăit 91 de ani, nu l-a mai mâncat niciodată. Respecta acest ritual, după spusele fostei menajere. Mulți români îl adoră.

Ana Aslan: fără prejeli

Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră timp de 10 ani, a povestit la un moment dat că trăia echilibrat și respecta mereu regulile după care și-a condus întreaga existență. Metodele sale anti-îmbătrânire s-au dovedit a fi eficiente.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata. Știa să mănânce bine.

Îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar daca era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual”, a declarat menajera Anei Aslan, notează mediaflux.ro.

Ana Aslan, reguli clare de care ținea cont

Ana Aslan avea reguli clare de care ținea cont și de la care nu se abătea niciodată. Renumitul medic român mânca întotdeauna la ore fixe, corect și sănătos. Prânzul era savurat la 13:00, în timp ce cina era luată la 18:00 – 19:00.

Ana Aslan recomanda consumul regulat de legume, fără prăjeli și grăsimi. La capitolul mâncăruri preferate, aceasta adora supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra