Categories: Ştiri sănătate

„Am avut un atac de cord tăcut, deși sunt o femeie tânără și activă. Nu te gândi că doar pentru că ai 20 sau 30 de ani nu ți se poate întâmpla.” Simptomele cu care s-a confruntat această tânără

Din cuprinsul articolului

Avertisment: poți avea un atac de cord și nici măcar să nu știi asta – sună nebunesc, dar adevărat. Și nu ești scutit de posibilitatea unuia „tăcut”, chiar dacă ești tânăr și activ.

Shanelle Dawes a crezut că se confruntă cu o serie de toxiinfecții alimentare. Femeie de afaceri și mama, în vârstă de 35 de ani la acea vreme, a terminat de gătit o cină cu spaghete, apoi s-a simțit lovită de un val de greață care i-a lăsat tricoul gri ud de sudoare. „Nu știam ce se întâmplă”, își amintește ea.

A alergat la baie și a vomitat. Când s-a întins în pat, „a simțit ca și cum ar fi blocuri de cement pe piept”, spune ea. Dar, pe măsură ce seara trecea, zguduirile ascuțite au făcut loc unor pulsații surde – așa că ea nu a mers la doctor. La urma urmei, era sănătoasă: „Tocmai plecasem la alergat în acea dimineață”, povestește ea.

Ea și-a petrecut următoarele câteva zile confruntându-se cu o stare de oboseală curntă și luptându-se să facă sarcini de bază, cum ar fi cumpărăturile. Când Dawes, acum în vârstă de 38 de ani, a făcut o plimbare obișnuită de trei mile cu mama ei la câteva zile de după acel episod, nu a reușit să meargă.

„Am făcut câțiva pași, iar transpirația curgea de pe mine. Mă durea din nou pieptul și i-am spus mamei: „Nu cred că o să reușesc”, a povestit Shanelle potrivit WomensHealth.

Dawes s-a îndreptat către camera de urgență, unde medicii i-au făcut o electrocardiogramă (EKG), care măsoară activitatea electrică a inimii. Se pare că ea nu mâncase ceva ciudat – a suferit un atac de cord „tăcut”, când o arteră blocată oprește fluxul de sânge și oxigen către inimă fără ca persoana să-și dea seama, deoarece simptomele sunt în general ușoare sau diagnosticate greșit.

Simptome atac de cord silențios

Un atac de cord silențios este un atac de cord care are puține, dacă există, simptome sau are simptome care nu sunt recunoscute ca un atac de cord. Un atac de cord silențios ar putea să nu provoace dureri în piept sau dificultăți de respirație, care sunt de obicei asociate cu un atac de cord.

Persoanele care au un atac de cord silențios ar putea crede că au avut arsuri la stomac, gripă sau un mușchi în piept încordat. Dar un atac de cord silențios, ca orice atac de cord, implică blocarea fluxului de sânge către inimă și posibile leziuni ale mușchiului inimii.

A avea un atac de cord silențios crește riscul de a avea un alt atac de cord, care ar putea fi mortal. Un alt atac de cord crește și riscul de complicații, cum ar fi insuficiența cardiacă.

Nu există teste pentru a determina potențialul de a avea un atac de cord tăcut. Pentru cei cu factori de risc, un furnizor de servicii medicale poate evalua și trata riscurile pentru a reduce șansa de a avea un atac de cord tăcut. Testele imagistice, cum ar fi electrocardiograma sau ecocardiograma, sunt singura modalitate de a identifica un atac de cord silențios.

Dacă credeți că ați avut un atac de cord în tăcere, discutați cu furnizorul de servicii medicale. O revizuire a simptomelor și a istoricului de sănătate și un examen fizic vă pot ajuta furnizorul să decidă dacă aveți nevoie de mai multe teste.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra