„Am crezut că simptomele se datorează durerii provocate de moartea mamei – dar era altceva”

Din cuprinsul articolului

O femeie care credea că durerile abdominale și scaunele moi erau rezultatul stresului cauzat de moartea mamei sale a fost uimită să fie diagnosticată cu o formă rară de cancer.

Rosie Hindmarsh, în vârstă de 31 de ani, s-a confruntat, de asemenea, cu transpirații puternice și o pierdere semnificativă în greutate după decesul mamei sale.

Deși la început a crezut că suferă de stres, starea ei de sănătate s-a deteriorat și și-a făcut o programare la medicul de familie.

Lumea lui Rosie a fost „dată peste cap” când, după mai multe teste, inclusiv un RMN abdominal complet, medicii i-au spus că are tumori carcinoide neuroendocrine în stadiu avansat – un cancer rar, scrie Mirror.

A avut nevoie de îndepărtarea apendicelui și a intestinului inferior, deoarece acesta din urmă devenise extrem de gros, relatează Plymouth Live.

După ce a suferit prima operație, medicii ei au primit raportul care a studiat țesuturile și celulele, iar în două săptămâni, lui Rosie i s-a spus că are o tumoare carcinoidă neuroendocrină în stadiu avansat.

Ce sunt tumorile neuroendocrine

Tumorile neuroendocrine (NET) sunt tumori rare ale sistemului neuroendocrin, care produc hormoni. Acestea pot fi canceroase sau necanceroase, potrivit site-ului NHS.

Tumora crește de obicei în intestine sau în apendice, dar poate fi găsită și în stomac, pancreas, plămâni, sân, rinichi, ovare sau testicule și tinde să crească foarte încet. Aceste tumori sunt denumite uneori tumori carcinoide, în special atunci când afectează intestinul subțire, intestinul gros sau apendicele.

Lui Rosie, care locuiește în Liskeard, Cornwall, i s-au extirpat trei sferturi din intestin și așteaptă acum rezultatele biopsiei. De asemenea, va trebui să vadă cum se vindecă corpul ei înainte de a decide dacă va fi nevoie de o extirpare completă a intestinului și de o pungă stoma.

Mama a doi copii a spus că au fost câteva săptămâni incredibil de „copleșitoare” de la diagnosticarea ei și că recuperarea dureroasă este o provocare. „Am fost complet șocată când am aflat diagnosticul”, a explicat ea.

„Inițial am făcut un RMN abdominal complet și au crezut că [simptomele mele] au legătură cu apendicele, așa că am crezut că am avut apendicită sau ceva de genul acesta.

„După ce mi-au scos apendicele, au descoperit că era de fapt intestinul meu și am primit o scrisoare în care mi se spunea că trebuie să merg la chirurgie colorectală. Nu aveam nicio idee de ce, așa că m-am dus de una singură și apoi mi s-a spus că am avut un cancer în stadiu avansat, fără să am sprijinul soțului meu sau al familiei acolo cu mine.”

„A fost cu adevărat copleșitor și mă stresează faptul că este o tumoare rară.

„Operația a decurs bine, dar perioada de vindecare este foarte lungă și dureroasă. Totuși, sunt o persoană pozitivă, așa că, din punct de vedere al sănătății mentale, mă descurc bine. Am doi copii mici de care trebuie să am grijă, așa că, în acest moment, iau fiecare zi așa cum vine.”

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

17 minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

46 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică