Categories: Ştiri sănătate

Anchetă ministerială la Serviciul de Ambulanță din Vrancea. Incredibil la ce a putut fi supus o pacientă de cancer

Din cuprinsul articolului

O bolnavă de cancer de 57 de ani este în comă la Spitalul Universitar din Iași, după ce ambulanța chemată acasă de bolnavă nu avea nici un medic și nici nu era dotată corespunzător.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a fost solicitat să facă verificări la Ambulanţa Vrancea, după ce o bolnavă de cancer în fază terminală a fost tratată cu indiferenţă de conducerea instituţiei.

Situaţia revoltătoare a avut loc pe data de 31 mai, când Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost solicitat să transporte o femeie în vârstă de 57 de ani la Spitalul Universitar din Iaşi.

Potrivit medicului curant al pacientei internate în primă fază la Focșani, acesta a solicitat ca ambulanța ce o va transporta pe pacientă să fie dotată corespunzător, iar însoțirea pacientei să fie realizată de un medic de la ambulanță.

Întreaga poveste se întâmpla pe la ora 13.00, în acel moment fiind disponibile cinci echipaje, dintre care doar două cu medic, care urmau să-şi încheie tura la ora 15.00.

Medicul care trebuia să o însoţească pe pacientă, care lucra pe singura ambulanţă dotată corespunzător, era chiar fostul director de până acum al SAJ Vrancea, dr. Vitalie Beţişor, pe care directorul medical Vasile Costin s-a gândit să-l menajeze, acesta din urmă considerând că pacienta este stabilă şi poate fi transportată doar cu asistent medical.

Bolnava a ajuns în comă în Iași

Calculul şefului medical al Ambulanţei s-a dovedit total greşit, întrucât pe drumul spre Iaşi pacientei i s-a făcut rău şi a intrat în comă, fapt pentru care echipajul de pe ambulanţă a solicitat sprijin specializat, femeia fiind preluată de medicii de la Iaşi în stare critică, în care se găseşte şi în prezent.

Cazul a ajuns şi la urechile prefectului de Vrancea, Nicuşor Halici, care a convocat la câteva zile după incident o întâlnire cu directorii Direcţiei de Sănătate Publică şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, potrivit Adevărul.

„Există în continuare câteva contradicţii între ce spun cei de la Serviciul de Ambulanţă şi cei de la spital. Am să cer Corpul de Control la Ministerului Sănătăţii şi la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă ca să lămurească exact situaţia, pentru că mi se pare anormal să rişti viaţa unui om în condiţiile în care puteau fi chemaţi medici de acasă să însoţească pacientul sau putea să aştepte pacientul până a doua zi când exista echipaj cu medic, astfel încât să nu-i fie pusă viaţa în pericol. Medicul curant a cerut ambulanţă cu medic şi cei de la ambulanţă trebuiau să rezolve solicitarea”, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Acesta susţine că directorul medical şi-a asumat culpa, motivând faptul că nu putea lăsa judeţul fără singura ambulanţă de Tip 0, folosită în eventualitatea unor urgenţe majore sau accidente grave.

Până când ancheta Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii va lămuri situaţia, printre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean se vorbeşte deja că directorul medical Vasile Costin a luat decizia să iasă la pensie, întrucât îndeplineşte condiţiile. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi detalii.

 

 

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

16 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică