Anevrism: Simptomele „tăcute” pe care nu trebuie să le ignori

Din cuprinsul articolului

Anevrism: Simptomele „tăcute” pe care nu trebuie să le ignori! Anevrismul este definit ca fiind lărgirea, umflarea sau întinderea unei părți a unui vas de sânge (de obicei o arteră) din cauza unei boli organice sau a unei deteriorări a pereților săi.

Pe măsură ce dimensiunea anevrismului crește, crește și riscul de ruptură, ceea ce poate duce la hemoragie și apoi la șoc, ducând la deces.

Anevrismele se formează, de obicei, din cauza slăbirii pereților vaselor de sânge și pot fi rezultatul unei afecțiuni moștenite sau al unei boli dobândite. Anevrismele pot fi, de asemenea, un loc de formare a cheagurilor sau chiar de embolie.

Ele pot apărea oriunde în organism, dar sunt cel mai frecvent întâlnite în creier sau în arterele care duc la inimă, picioare și brațe.

Noile tratamente au contribuit la reducerea deceselor cauzate de anevrism.

Medicii obișnuiau să procedeze la o intervenție chirurgicală deschisă pentru a repara un vas de sânge, cu riscurile implicate.

„Astăzi putem rezolva problema din interior, fără a fi nevoie să deschidem întotdeauna pacientul”, spune directorul departamentului de chirurgie vasculară de la Smidt Heart Institute din cadrul Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, potrivit Pro News.

Roxanne Hanks, în vârstă de 61 de ani, din Simi Valley, California, este dovada vie a acestui progres.

Anevrism aortic

„Eram sănătoasă, activă din punct de vedere fizic și lucram cu normă întreagă. Dar deseori mă simțeam amețită și cu respirația tăiată la un efort minim, cum ar fi urcatul unui rând de scări. Medicii încercau să identifice cauzele.”

După luni de teste și vizite la medic, a fost diagnosticat cu un anevrism aortic. Cazul lui Hanks a fost complicat. Mai întâi, a trebuit să fie supusă unei intervenții chirurgicale deschise pentru a repara partea din față a aortei. Două luni mai târziu, a fost supus unei intervenții chirurgicale minim invazive.

Hanks a spus că s-a întors la muncă, face exerciții fizice și trăiește o viață minunată și plină.

„Cheia” pentru un tratament de succes al anevrismului este diagnosticarea timpurie, spune Azizzadeh.

Dacă aveți dureri inexplicabile, este important să vă consultați. Factorii de risc includ istoricul familial, fumatul, tensiunea arterială ridicată și colesterolul ridicat.

 

Recent Posts

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

10 minute ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

40 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

55 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

o oră ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică