Antibiotic natural, ușor de preparat funcționează ca un scut împotriva virusurilor și bacteriilor

Din cuprinsul articolului

Antibiotic natural. În orice anotimp, organismul nostru este ținta bacteriilor și virusurilor, care slăbesc sistemul imunitar. Însă, antibioticele nu sunt cea mai bună soluție, pe lângă efectele secundare, dacă sunt utilizate incorect, cresc rezistența bacteriilor la tratament.
Spre deosebire de medicamente, remediile naturale sunt cel puțin la fel de eficiente și nu vin la pachet cu efecte secundare.
Iată cum să vă preparați un leac natural și eficient care poate avea și rol preventiv, protejând organismul de virusuri și bacterii.
Ingrediente:
½ ceașcă de miere de albine
¼ cană oțet din cidru de mere
usturoi
½ cană de apă

Antibiotic natural

Mod de preparare:
Usturoiul zdrobit și toate celelalte ingrediente se amestecă, se pun într-un borcan și se lasă peste noapte. A doua zi dimineață strecurați siropul și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros.Mod de utilizare
Dacă utilizați acest remediu pentru a întări sistemul imunitar, ar trebui să luați câte 5 picături pe zi. În cazul în care tratați o anumită problemă de sănătate, ar trebui să luați câte o lingură la fiecare două ore până când vă simțiți mai bine.

Beneficii

Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atuci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.

“Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul său este că omoară bacterii, însă nu afectează ţesutul”spune dr. Matthew Dryden.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antivirale puternice, întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor și bacteriilor.

Cum îl preparați acasă
Este simplu să obțineți oțet de mere. Prima dată obţineţi sucul cu ajutorul storcătorului electric sau prin presare. Fructele se pot rade dacă nu aveţi aparatura necesară, după care se storc. Zeama se pune apoi la fermentat în borcane deschise, acoperite cu tifon, într-un loc întunecos. Lăsaţi-le până când sucul se acreşte, timp de şase săptămâni, filtraţi şi păstraţi sucul în sticle închise ermetic, la loc răcoros şi întunecat.

Usturoiul

“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

 

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

18 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

47 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică