Categories: Ştiri sănătate

Antibiotice și alte medicamente pe care NU ar trebui să le luați dacă aveți COVID

Epidemia de COVID-19 nu s-a încheiat și, odată cu prezența de noi cazuri și variante, îndoielile cresc. Dar înainte de a lua ceva care să „atace virusul”, aflați despre antibiotice și alte medicamente pe care nu ar trebui să le luați dacă aveți virusul.

Începutul iernii și apariția variantei omicron, considerată mai contagioasă, adăugate sărbătorilor de sfârșit de an, au făcut ca infecțiile cu covid-19 să explodeze și se înregistrează o creștere rapidă a numărului de persoane confirmate cu temuta infecție.

Din fericire, potrivit autorităților sanitare, această nouă variantă pare să ducă la afecțiuni mai puțin grave, însă asta nu înseamnă că ar trebui să ne culcăm pe o ureche.

Ce să fac dacă mă infectez cu COVID-19?

Deși predomină simptomele ușoare, este important să țineți evidența simptomelor și, dacă aveți dificultăți de respirație, presiune în piept sau incapacitatea de a rămâne treaz, cereți ajutor urgent.

Când simptomele sunt ușoare, recomandarea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor este să stai acasă cel puțin 5 zile, izolat de alte persoane din casa ta.

Daca dupa aceasta perioada simptomele s-au ameliorat si nu ai avut febra in ultimele 24 de ore (fara medicatie), poti incheia izolarea. În cazurile asimptomatice, izolarea constă în 5 zile după rezultatul pozitiv.

Următoarele 5 zile, trebuie să mențineți măsuri de precauție stricte, cum ar fi purtarea măștii în orice moment, evitarea călătoriilor și să nu luați contactul cu persoane vulnerabile.

În sfârșit, dacă boala ta a fost gravă, izolarea se prelungește la cel puțin 10 zile și trebuie să o închei atunci când îți indică medicul.

Ca parte a izolării, este important să vă odihniți, să vă monitorizați simptomele și să rămâneți hidratat. Dacă aveți febră sau alt disconfort, puteți utiliza unele medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen, dar nimic altceva și întotdeauna cu sprijin medical.

Ce medicamente nu ar trebui să luați dacă aveți covid-19?

O problemă care continuă să provoace îndoieli este tratamentul pentru covid-19. Totuși, singurii autorizați să prescrie medicamente sunt specialiștii. Folosirea unui medicament care nu este indicat pentru covid-19 vă pune în pericol de toxicitate sau complicații.

Pentru reducerea riscurilor, UNAM a publicat într-un buletin medicamentele care nu ar trebui folosite în tratarea pacienților cu covid-19:

Antibiotice de orice fel, inclusiv azitromicină, levofloxcină, ceftriaxonă, ivermectină și hidroclorochină

Antivirale care nu au demonstrat efect împotriva virusului care provoacă covid-19, cum ar fi oseltamivir, amantadina, rimantadina și aciclovir, printre altele

Medicamente cu steroizi în primele 5 zile de boală, cum ar fi cortizonul sau dexametazona.

Anticoagulante fara supraveghere medicala. Cea mai populară este aspirina, dar sunt incluse și heparina, enoxaparina și clopidogrelul.

Medicamentele care sunt autorizate sunt cele folosite pentru tratarea bolilor cronice sau a altor afecțiuni suferite de persoana cu covid. Dacă nu vă spune medicul dumneavoastră, ar trebui să le luați fără întrerupere.

În cele din urmă, să ne amintim că vaccinarea este principala modalitate de a preveni ca o persoană infectată cu virusul COVID-19 să se îmbolnăvească grav și să ajungă la spitalizare sau chiar deces.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

13 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

43 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra