Categories: Ştiri sănătate

Studiu. Ceaiul de mușețel, tratamentul nebănuit împotriva Covid?

Antivirale naturale. Cursa pentru producerea unui vaccin Covid este din ce în ce mai strânsă, dar mai este o cale lungă  până când vaccinul va fi disponibil la nivel mondial. Și rezultatele timpurii indică faptul că niciun vaccin nu va putea să protejeze pe toată lumea.

Motiv pentru care oamenii de știință sunt preocupați să caute modalități de îmbunătățire a imunității. Un domeniu major de interes se referă la dietă și la stilul de viață.

„Majoritatea persoanelor care dezvoltă forme grave de Covid, au afecțiuni preexistente, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 sau supraponderalitatea, care își au, de obicei, rădăcina într-o dietă dezechilibrată și un stil de viață sedentar”, spune profesorul Rob Thomas, oncolog la Bedfordshire și Cambridge University Hospitals Trusts, care a studiat anterior rolul dietei în reducerea riscului diferitelor tipuri de cancer.
„Așadar, are sens să investigăm modul în care modificările stilului de viață ne pot ajuta să ne îmbunătățim imunitatea și capacitatea de a lupta împotriva infecției.”

Dovezi din ce în ce mai mari sugerează că vitamina D poate ajuta la protejarea împotriva Covid-19, studiile relevând faptul că persoanele care au un nivel prea scăzut din „vitamina soarelui” (lucru obișnuit în timpul iernii) au un risc mai mare să se facă forme grave de boală dacă au contractat virusul.

Antivirale naturale: ceai de mușețel, rodie și turmeric

Cercetătorii studiază, de asemenea, dacă fitochimicalele pot ajuta – acești compuși puternici, naturali, găsiți în fructe, legume, ierburi și condimente și-au dovedit deja eficiența în a reduce riscul de cancer și boli degenerative grave. Cel mai mare studiu de acest fel, studiul Phyto-V, este acum în curs la Spitalul Bedford și e coordonat de profesorul Thomas.

Acesta examinează substanțele fitochimice deja cunoscute pentru a ajuta la prevenirea răspândirii viruslui SARS. Aceste substanțe includ hesperetin (găsit în citrice), catehină și quercetină (găsită în rodie), aloe emodin (găsită în aloe vera ), curcuminoizi (găsiți în curcuma) și apigenină (găsit în ceaiul de mușețel).

În studiile de laborator efectuate pe animale în timpul focarului SARS din 2003, acestea s-au dovedit a reduce capacitatea virusului de a se reproduce și de a penetra celulele.

Acum, studiul Phyto-V compară rezultatul pacienților cu Covid-19 cărora li s-au administrat aceste substanțe fitochimice ca supliment, cu alții cărora li s-a administrat placebo.

Pacienții vor lua suplimentul timp de cel puțin o lună și vor fi monitorizați până când dispar simptomele (pentru persoanele cu „Covid lung” acest lucru ar putea dura aproximativ trei luni). Studiul continuă să recruteze voluntari, iar rezultatele sunt așteptate anul viitor.

Studii similare care utilizează minerale și alte substanțe fitochimice sunt în curs de desfășurare în India, Spania și Orientul Mijlociu.

Fitochimicalele pot combate multe boli grave

„Suplimentele obținute din fitochimicale concentrate sunt sigure, pot fi dezvoltate rapid și sunt ușor disponibile”, spune profesorul Thomas.

„S-a constatat că aportul lor regulat are multiple beneficii pentru sănătate, în special reducerea bolilor degenerative cronice, inclusiv a cancerului și a excesului de inflamație cronică.”

Pe lângă un sistem imunitar slăbit, inflamația cronică este acum considerată a fi factorul de bază într-o serie de boli grave, inclusiv cancerul, artrita, bolile de inimă, diabetul de tip 2 și demența.

Profesorul Thomas adaugă: „Studiile de laborator care investighează o serie de plante  au raportat, de asemenea, potențiale proprietăți antivirale directe.”

Studiile efectuate pe oameni analizează, de asemenea, dacă fitochimicalele pot reduce riscul de a contracta SARS-CoV-2, în primul rând.

Cheia cercetării este faptul că o dietă bogată în carne și alimente cu conținut de zahăr și care nu conține suficiente substanțe fitochimice este legată de sănătatea intestinală precară și acest lucru poate avea un impact negativ asupra sistemului imunitar general.

Pe de altă parte, s-a demonstrat că o dietă bogată în fitochimicale din fructe, legume, condimente și ierburi aromatice, îmbunătățește sănătatea intestinelor, îmbunătățind astfel și imunitatea.

Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, spune: „Se vorbește mult despre creșterea sistemului imunitar, dar dacă acest studiu se bazează pe ingrediente cu proprietăți antivirale dovedite, atunci rezultatele ar putea fi foarte interesante .

„La urma urmei, o mulțime de substanțe chimice pe care le folosim în medicină provin inițial din plante, deci este posibil să existe noi descoperiri în acest domeniu.”

Pentru mai multe informații despre studiu, vizitați phyto-v.com.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: