Categories: Ştiri sănătate

Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății. Este oficial, ce se întâmplă în contextul evoluției actuale a pandemiei

Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții vindecați și cei asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.380 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 25.185 s-au lucrat în ultimele 24 de ore.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 760 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În intervalul 09.09.2020 (10:00) – 10.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (25 bărbați și 22 femei). 2 dintre pacienții decedați nu au prezentat comorbidități. 25.185 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

În contextul evoluției actuale a pandemiei, Ministerul Sănătății va propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, a anunțat astăzi la Pitești ministrul Nelu Tătaru.

El a mai spus că a solicitat spitalelor să facă eforturi pentru a permite accesul la tratament al unui număr cât mai mare de bolnavi non-COVID:

Nelu Tătaru: În aceste momente, odată cu starea de alertă, am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital suport COVID să-şi reanalizeze situația, prezența patologiei COVID, iar, în măsura în care poate, să pregătească împreună cu direcția de sănătate publică din județele respective și un scenariu pentru cei cu patologie non-COVID, ori prin relocarea pacienților cu infecție SARS-CoV 2 în anumite pavilioane cu circuite separate, ori prin transferarea acestora, dacă sunt într-un număr mai mic și există posibilități și în altă parte, către cele de fază 1 sau fază 2, cele de boli infecţioase sau pneumoftiziologie.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: