Categories: Ştiri sănătate

”Apocalipsa” insectelor! Vestea cumplită venită chiar acum: Nu există tratament-miracol

”Apocalipsa” insectelor! Plănițele, cunoscute sub numele lor științifice Cimex lectularius și Cimex hemipterus, sunt insecte parazite care au devenit foarte răspândite în țările dezvoltate în ultimii ani. De exemplu, autoritățile din Franța și-au exprimat profunda îngrijorare în urma semnalării unei creşteri a ”răspândirii” ploşniţelor la Paris, relatează CNN.

Ministrul francez al Tranzporturilor Clement Beaune a anunţat vineri că urmează să organizeze o reuniune a operatorilor de transport săptămâna viitoare, pentru a ”întreprinde noi acţiuni” în vederea ”asigurării şi protecţiei” publicului după semnalarea unei creşteri a numărului acestei insecte care suge sânge.

Viceprimarul Parisului Emmanuel Gregoire a evocat vineri, la postul LCI, un fenomen ”răspândit”. ”Trebuie să înţelegem că, în realitate, nimeni nu este în siguranţă. Evident că există factori de risc. Putem lua ploşniţe de oriunde şi le putem aduce acasă”, a declarat el.

Un fenomen scăpat de sub control

O expertă de la ANSES, organismul însărcinat cu sănătatea publică, avertizează că această problemă este ”un fenomen emergent în Franţa aproape peste tot în lume”.

”Este cauzat în principal de deplasarea oamenilor, de populaţiile care călătoresc. că oamenii stau în cazare pe termen scurt şi aduc ploşniţe în valize şi bagaje”, declară CNN Johanna Fite de la ANSES.

Ea evocă o ”escaladare” a numărului cazurilor, deoarece ploşniţele sunt tot mai rezistente la insecticide. ”Observăm tot mai multe populaţii de ploşniţe rezistente, aşadar nu există un tratament-miracol pentru a scăpa de ele”, declară ea.

Mușcătura ploșniță de pat

Plănițele de pat, care au apărut pentru prima dată în Asia, sunt una dintre cele mai periculoase creaturi din țara noastră. Este considerat atât un parazit, cât și un risc sanitar și are o lungime de 4 până la 8 milimetri.

Care sunt principalele caracteristici ale acestor insecte?

Ploșnițele de pat au capacitatea de a-și aplatiza corpul, permițându-le să se adăpostească în locuri greu accesibile, cum ar fi cusăturile din saltele și îmbrăcăminte, crăpături în pereți și mobilier și sub covoare și covoare. De asemenea, sunt insecte nocturne, sug sânge, iar mușcăturile lor pot provoca alergii periculoase. Mușcatura de ploșniță poate apărea pe orice parte a corpului care este expusa în timp ce dormiți – cum ar fi ceafa, umerii, brațe si picioare.

Aceste insecte nu provoacă și nu răspândesc boli. Dar dacă atacă, v-ați putea trezi cu mici mușcături pe corp, asemănătoare unui traseu, probabil deoarece acestea nu reușesc să nimerească un vas de sânge.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: