Roşiile sunt colorate peste noapte. Aceste legume care se găsesc în marile magazine sunt importate și vopsite cu o super tehnologie, după cum explică rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, potrivit Opinia Timişoarei.
Profesorul Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al României, a explicat de ce roşiile din marile magazine nu au niciun gust, însă au un aspect impecabil. Acesta a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât în clasica grădină, iar serele în care sunt produse arată ca adevărate încăperi din filmele SF.
„Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se sprayază tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roşia are gust cand îşi acumulează şi îşi sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare.”, a explicat profesorul Cosmin Popescu, potrivit Opinia Timişoarei.
STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…
Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…
O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…
Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…
O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…
De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…