Medicamentul binefăcător al pământului! Vindecă, purifică, detoxifiază

Argila, acest binefăcător medicament al pământului. Omul are o profundă legătură cu pământul. El ne susţine şi ne vindecă, iar numeroase studii de specialitate i-au dovedit proprietățile.

Argila ne vindecă de multe afecţiuni, ne purifică organismul, ne scapă de microbi, este un puternic detoxifiant. Are totodată și proprietăţi antiseptice, vindecă rănile şi curăţă toate materiile nocive de pe tractul digestiv.

Te scapă de toate reziduurile din stomac, vezica biliară, ficat, intestine, rinichi şi vezică urinară. O cură cu argilă fiind recomandată pentru prevenirea şi tratarea unor boli precum astenia, anemia, gastrita şi bolile de stomac, tensiunea oscilantă.

Argila întăreşte sistemul imunitar şi reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior, poluare, variaţii bruşte de temperatură şi umiditate.

De asemenea, argila calmează durerile de ulcer, cicatrizând pereţii gastrici lezaţi, dar şi durerile de dinţi sau gingii.

Argila roşie, bogată în oxid de fier şi cupru, combate anemia şi se foloseşte cu succes pentru bolile articulaţiilor. Mai puţin utilizată în tratamentele faciale, ea se poate administra intern, având astfel efect benefic pentru piele.

Cu un conţinut ridicat de silicon pur, în cosmetică este utilizată pentru acţiunea sa de dezinfectare şi catifelare a tenului.

O valoare deosebită are argila românească de culoare albastră, datorită conţinutului bogat în săruri de cupru şi crom. Este recomandată tenurilor grase, dar şi pentru tenurile acneice. Albeşte tenul şi ameliorează ridurileşi şi se foloseşte sub formă de măşti.

Această argilă netezeşte ridurile şi  are efect anticelulitic, antibacterian, dar şi antistres.

Nu are efecte adverse, fiind recomandată, de asemenea, pentru: adenom de prostată, arsuri, cancer, leucemie, dermatoze, psoriazis, ciroza, hepatită, ulcer gastroduodenal, gingivite, litiaza renală, osteoporoza, pancreatita, paralizii, nevroze, epilepsie, sinuzita, varice, vergeturi.

Argila galbenă are un conţinut mai mic de oxid de fier, fiind din acest motiv recomandată pentru tenul delicat. Are un efect absorbant, exfoliant, tonifiant, cicatrizant.

Folosită pe corp, ameliorează durerile, îmbunătăţeşte circulaţia, oxigenează şi tonifica pielea, este eficientă în tratamentul celulitei.

Argila de culoare gri-verzuie, Fullers, este utilizată  pentru înălbirea pielii, datorită conţinutului bogat în aluminiu, siliciu, oxid de fier, oxid de calciu şi magneziu. Aceasta are capacitatea de a absorbi grăsimile, fiind, din acest motiv, recomandată în caz de acnee.

Argila din bentonit este comestibilă şi conţine peste 70 de minerale. Este un supliment intern căutat de cei cu deficit de minerale, bun însă şi în eliminarea toxinelor.

Pentru uz extern e folosită pentru împachetare, în baie sau în alte reţete pentru îngrijirea pielii.

Argila ne ajută, de asemenea, să eliminăm impurităţi, dar şi metale grele, tratând totodată anemia, ulcerul, problemele intestinale, hemoroizii.

Curele cu argilă se pot ține în orice anotimp, dar sunt mai indicate primăvara, atunci când introducem în dietă mai multe alimente verzi.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

17 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică