Artrita reumatoidă poate afecta grav ochii. Cine este mai predispus la aceste complicații

Artrita reumatoidă și complicațiile oculare. Ochii reprezintă cel mai important organ al corpului uman a cărui sănătate este grav compromisă de poliartrita reumatoidă, o boală dureroasă care progresează lent.

Boala, care afectează aproximativ un procent din populația globală, poate ajunge până la a provoca leziuni corneene și a afecta vederea dacă nu este tratată bine la timp.

Artrita reumatoidă (RA) cauzează inflamații în țesuturile corpului, care rezultă din atacul eronat de către sistemul imunitar a corpului nostru. Poate deteriora și alte organe ale corpului, cum ar fi pielea, ochii, plămânii, inima și vasele de sânge.

Durerea severă și umflarea articulațiilor sunt simptomele comune. Este, în mare măsura, o boală incurabilă. Dar nu se limitează doar la asta.

Artrita reumatoidă poate afecta grav ochii

RA poate crea probleme care pot afecta grav sănătatea ochilor. Boala distruge cartilajul articulațiilor care ne protejează oasele acoperindu-le capetele. Acest cartilaj este în mare parte format din colagen, iar ochii noștri sunt, de asemenea, formați din colagen.

Persoanele care suferă de artrită reumatoidă au o rată ridicată de glaucom

Unele studii recente au sugerat o legătură între RA și dezvoltarea glaucomului, un grup de afecțiuni oculare care dăunează nervului optic. S-a descoperit în cercetările că riscul de glaucom primar cu unghi deschis a fost mai mare la pacienții cu RA.

Dar dacă aveți artrită reumatoidă, vi se recomandă să țineți cont de aceste lucruri în ceea ce privește sănătatea ochilor și să preveniți complicațiile legate de ochi.

Afecțiuni oculare cauzate de RA

  • Ochi uscați: Aceasta este cea mai frecventă afecțiune oculară întâlnită la persoanele care suferă de RA. Femeile sunt mai predispuse la această complicație. Aveți senzația că aveți nisip sau nisip în ochi și ochiul începe să lăcrimeze neobișnuit. Somnul, cititul sau un timp crescut pe ecran pot agrava situația. Umiditatea scăzută, aerul condiționat și vântul pot declanșa simptomele. Ochii se pot infecta și umfla, provocând o durere intensă.
  • Sclerita: Sclera, stratul exterior alb al ochiului, începe să se inflameze și să se subțieze, o afecțiune cauzată de RA, cunoscută sub numele de sclerită. Acest lucru ar putea aduce implicații grave, deoarece acest strat este crucial și, odată subțiat, se poate diviza într-o rănire. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani sunt mai predispuse să sufere de acest lucru. Simptomele sunt ochi roșii persistente, durere, umflături, sensibilitate la lumină și iritație.
  • Uveita: Uvea este partea centrală a ochiului, între retină și sclera, care se află în partea din spate a ochiului. Uvea devine inflamată, ceea ce declanșează durere și umflare și vedere încețoșată la persoanele cu RA.

Diagnosticul și tratamentul problemelor oculare cauzate de artrită reumatoidă

Este important de reținut că, în primul rând, tratamentul stării tale primare, artrita reumatoidă, este foarte important pentru a împiedica deteriorarea în continuare a sănătății ochilor.

Ochiul uscat cronic cauzat de RA poate afecta corneea, ducând la pierderea permanentă a vederii.

Persoanele care suferă de RA ar trebui să viziteze un oftalmolog în mod regulat.

Sunt experți în diagnosticarea oricărei afecțiuni oculare cauzate de RA. Dacă suferiți de simptome prelungite, devine mai important să mergeți la medic și să începeți imediat tratamentul medicamentos.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

8 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

9 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

9 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

10 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

10 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra