Categories: Stil de viaţă

Așa știm că am ales cele mai bune paste. Pontul unui medic: Devin un aliment chiar sănătos

Așa știm că am ales cele mai bune paste. Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism, a explicat cum putem transforma pastele într-un aliment sănătos.

În cazul în care este curios să afli dacă ai ales cele mai bune paste, medicul a dezvăluit la ce anume trebuie să fii atent.

„Pastele, chiar și cele albe, dar mai ales cele integrale, nu au un indice glicemic crescut. Dacă știm să le alegem – niște paste din grâu dur sau niște paste integrale – este și mai bine.

Dacă le combinăm la o masă cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos. O variantă sănătoasă este așa: micșorăm cantitatea de paste și punem multe legume.

În acest fel, obținem o masă plină de nutrienți. Pe de-asupra putem să punem fie brânză, fie somon, fie carne, ulei de măsline presat la rece, mult oregano uscat. Astfel obținem un produs extraordinar de bine echilibrat”, a spus doctorul Ruxandra Pleșea la Antena 1.

„Stilul de viață sănătos include carbohidrați, cu atât mai lenți… cu atât mai bine. Îi găsim în pastele integrale asociate cu legume și proteine. Răutatea carbohidraților se diminuează dacă la o masă punem alături proteine, puțină grăsime vegetală – ulei de mășine sau avocado – și legume. Așa ne construim o masă echilibrată”, a mai spus doctorul Ruxandra Pleșea la Antena 1.

Pastele se lipesc una de cealaltă? Este semn rău

„Sunt și paste rele. Mă refer la aceste paste care sunt fierte foarte mult. Își transformă indicele glicemic și devin rele pentru corp.

În plus, dacă în apa de fierbere găsim multe reziduuri, ne vom da seama că nu am ales cele mai bune paste, nu sunt acele paste din grâu dur. Această duritate face ca pastele să fie mai lent digerabile și, în acest fel, glicemia crește lent.

De asemenea, dacă, după fierbere, pastele se lipesc una de cealaltă, este semn rău. Trebuie să fie ușor de desfăcut, apa să rămână curată. Așa știm că am ales pastele cele mai bune.

De asemenea, nu trebuie să punem sosuri neortodoxe, adică nu punem un sos foarte bogat în grăsime, nu punem un sos alb. Niște paste cu sos roșu ar fi mai bune”, a mai spus medicul.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

5 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

6 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică