Categories: Expertul zilei

Atenționarea medicilor. Măsura de igienizare anti-Covid care deteriorează grav vederea

Atenționarea medicilor. Măsura de igienizare anti-Covid care deteriorează grav vederea.

Medicii de la Bascom Palmer Eye Institute de la Universitatea din Miami Miller School of Medicine au raportat că mai mulți pacienți care foloseau lămpi germicide în încercarea de igienizare împotriva coronavirusului, au dezvoltat inflamație dureroasă a corneea, o afecțiune numită fotokeratită.

Aceste dispozitive care emit ultraviolete (UV) au fost utilizate în încercarea de a elimina coronavirusul din case și birouri.

„În timpul apogeului pandemiei, am observat un număr crescut de pacienți care au venit cu iritație, durere și sensibilitate la lumină. Ne-am dat seama că acest lucru a fost după expunerea directă la lămpile germicide emite lumină UV în gama C pentru a ucide bacteriile și virusurile. Aceasta poate fi o experiență destul de dureroasă pentru pacient. Dar cu o lubrifiere topică promptă și antibiotice pentru a preveni infecția, pacienții se descurcă adesea foarte bine”, a spus Jesse Sengillo, MD la Bascom Palmer, primul autor al unei lucrări publicată în jurnalul de imunologie și inflamație oculară.

Ce este fotokeratita

Fotokeratita UV apare atunci când corneea este supraexpusă radiațiilor ultraviolete. Acest lucru se poate întâmpla la cote mari, acolo sunt unde mai puține raze UV ​​absorbite de atmosferă. Lângă apă, zăpadă sau alte suprafețe reflectorizante din mediu. La câteva ore după expunere, pacienții au arsuri în ochi și uneori sensibilitate intensă la lumină.

Există numeroase lămpi germicide pe piață și, deși pot fi sigure pentru uz casnic, clienții trebuie să acorde o atenție deosebită recomandărilor producătorului pentru a preveni deteriorarea ochilor și a pielii.

„Pacienții pe care i-am întâlnit nu au fost conștienți de aceste recomandări. Mulți au fost expuși în mod necunoscut la locul de muncă. Pentru dispozitivele care emit UV-C, cel mai bine este să părăsiți camera în timp ce dispozitivul este pornit. Pacienții noștri au fost expuși direct la lumină pentru diferite perioade de timp. Câteva ore mai târziu, au simțit disconfort și au solicitat asistență medicală”, a spus co-autorul Anne Kunkler.

Atenționarea medicilor. Măsura de igienizare anti-Covid care deteriorează grav vederea

În timp ce lămpile germicide sunt achiziționate pentru a proteja oamenii în timpul pandemiei, acest studiu nu a încercat să abordeze dacă sunt eficiente în distrugerea coronavirusurilor, potrivit eurekalert.org.
„Există mai multe publicații legate de COVID-19 recent. Este important să difuzăm informații cu acuratețe și responsabilitate pentru a evita confuzia publică.”
Dr. Sengillo și colegii săi observă că unele dispozitive germicide care emit UV-C s-au dovedit a fi eficiente în uciderea diferiților microbi și viruși. Dar, după cunoștințele autorilor, nu au fost încă testați în mod specific împotriva COVID-19.
„Studiul nostru nu a fost conceput pentru a răspunde la această întrebare. Dacă alegeți să utilizați aceste lămpi, asigurați-vă că urmați îndeaproape recomandările producătorului pentru a evita rănirea inutilă”, a mai spus dr. Sengillo.

Recent Posts

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

29 de minute ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

58 de minute ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

o oră ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

2 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

2 ore ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

3 ore ago

Citeste si: