Categories: Ştiri sănătate

Au fost identificate cazuri de Covid în rândul pelerinilor, la Iași. Rata de infectare s-a dublat în acest oraș

Numărul infectărilor a crescut brusc în Iași, rata de infectare dublându-se în numai două săptămâni. Acest lucru pare a fi cauzat, într-o oarecare măsură, de pelerinajul de Sfânta Parascheva.

La pelerinajul de Sfânta Parascheva au participat sute de oameni. Astfel, nu este exclusă posibilitatea ca pelerinii să fi contribuit la creșterea abruptă a numărului de infectări în Iași, unde a avut loc pelerinajul.

Cazuri de Covid în rândul pelerinilor

A crescut numărul îmbolnăvirilor și la Iași, acolo unde în ultimele zile pelerinii au venit să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei – peste 1.100, rata de infectare dublându-se în numai două săptămâni, anunță RRA.

Coordonatorul Unității de Primiri Urgențe SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a precizat că au fost identificate cazuri de coronavirus în rândul pelerinilor.

„Trei bărbați au fost diagnosticați în Urgență cu COVID-19. Aceștia au ajuns cu simptome, deci infecția s-a produs undeva cu zile înainte, la domiciliu în localitățile lor, Botoșani, Hunedoara și București, iar la momentul ajungerii aici, fără să participe la pelerinaj, au chemat 112, ambulanța, și au ajuns la spital.

Au fost diagnosticați cu forme ușoare sau medii infecției COVID-19 și internați în spitalele ieșene pentru tratament de specialitate” a declarat Diana Cimpoeșu.

Potrivit Radio România Iași, la pelerinajul de Sfânta Parascheva, care s-a încheiat ieri, au participat peste 80.000 de persoane timp de o săptămână.

Evoluția situației epidemiologice

În România au fost raportate peste 15.800 de infectări, din aproape 68.000 de teste, ceea ce reprezintă o rată de pozitivare de 23,5%.

În fața valului patru al pandemiei de coronavirus, românii au mers în număr mare în centrele de vaccinare. Peste 73.000 de persoane s-au imunizat ieri, 39.000 dintre ele – cu prima doză; a crescut interesul și pentru al doilea rapel, 27.000 de oameni au primit pentru a treia oară serul.

Deși incidența cazurilor de coronavirus rămâne ridicată în Bucureşti și în Ilfov, Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu a validat ieri propunerea Institutului Național de Sănătate Publică de a plasa în carantină această zonă, solicitându-se intensificarea controalelor. De altfel, se fac verificări în localitățile aflate în carantină.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

15 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

45 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică