Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile de sănătate publică sunt în alertă pe fondul înmulțirii cazurilor de infecții respiratorii. Măsurile luate de spitale

Autoritățile de sănătate publică din mai multe județe sunt în alertă pe fondul creșterii cazurilor de infecții respitorii.

Autoritățile de sănătate publică din județul Giurgiue recomandă pacienților să se prezinte la urgențe în cazul în care starea lor se agravează. Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a luat o serie de măsuri pentru a proteja pacienții și personalul medical de răceli și viroze.

Limitarea vizitelor la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

Autoritățile de sănătate publică sunt în alertă după ce în ultima săptămână s-au înregistrat peste 770 de cazuri de infecții respiratorii și peste 150 de pneumonii. În aceste condiții, la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu s-au luat măsuri de limitare a vizitelor, iar portul măștii este obligatoriu.

În același timp, sunt disponibile și echipamente de protecție pentru accesul aparținătorilor pe secțiile medicale. Specialiștii atrag atenția că trebuie să ne prezentăm de urgență la spital pentru cazurile grave, iar pentru cazuri ușoare să ne prezentăm la cabinetele medicilor de familie.

Vestea bună pentru cei care vor să prevină îmbolnăvirea este că mai sunt disponibile doze de vaccin antigripal, distribuite gratuit la medicii de familie, respectiv la cei care au solicitat mai multe doze și la cei care nu au finalizat încă imunizarea gratuită.

Secția de pediatrie plină la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Și în județul Bistrița-Năsăud începutul de an a aglomerat Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență. Peste 70% dintre cei care s-au prezentat sufereau de gripă, pneumonie sau viroze respiratorii.

În Secția Pediatrie a Spitalului de Urgență din Bistrița au fost internați zilnic, în medie, câte 10 pacienți, spune managerul Gabriel Lazany.

„Am avut în luna decembrie 301 pacienți internați, din care 225 cu afecțiuni respiratori. În luna ianuarie până în prezent, 41 de pacienți internați, din care 29 cu afecțiuni respiratorii. După ce va începe școala probabil va fi o presiune mai mare. Cei care sunt pacienți adulți, de boli infecțioase, am zis că îi transferăm în pneumologie. Atunci secția de boli infecțioase, în caz de necesitate, va fi suport 100% pentru pediatrie”, a declarat managerul Gabriel Lazany în emisiunea Radio Jurnal.

„ În UPU Pediatrie au fost consultați 555 de copii cu infecții virale, ceea ce prezintă o încărcare mare pentru serviciul de urgență. De aceea, recomandarea ar fi: toată lumea să încerce să ia legătura în primul rând cu medicul de familie, să fie consultat pacientul. Medicii de familie au posibilitatea să meargă și acasă să consulte, dacă într-adevăr nu este bine, să fie adus la serviciul de urgență pentru a fi internați”, a declarat în aceeași emsiune medicul coordonator Tiberiu Tudor.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

8 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra