Categories: Ştiri sănătate

Autoritățile evită carantinarea Bucureștiului, însă anunță înăsprirea restricțiilor

Autoritățile evită carantinarea Bucureștiului, însă anunță că restricțiile vor fi mai aspre în următoarea perioadă. Aceste măsuri au ca scop echilibrarea incidenței până la Paște, în încercarea de a avea parte de sărbători cât mai aproape de normalitate. 

De asemenea, din punct de vedere economic, carantinarea Bucureștiului ar putea afecta întreaga țară.  Autoritățile nu doresc carantinarea Bucureștiului, unde rata de infectare cu noul virus a ajuns, marți, la 6,22 la mia de locuitori, mai ales că în Capitală se realizează aproximativ 25% din economia națională, a declarat astăzi prefectul Capitalei, potrivit Rador.

Carantinarea Bucureștiului ar putea afecta întreaga economie

„E clar că incidența crește și crește abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare față de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zonele pe care deja le știți că sunt problematice și căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătății și Inspecția sanitară, bază legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte normele sanitare.

Situațiile sunt diferite. Bucureștiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia națională, mare parte din populație, este o aglomerare urbană destul de mare… Trebuie luate în considerare toate aceste elemente, în momentul în care se impun măsuri, ca să știm dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

DSP propune următoarele măsuri:

Se închid:

  • Școli, creșe, afterschool
  • Locuri de joacă
  • Mall-uri, cu excepția supermarket-urilor, spălătoriilor și farmaciilor
  • Locurile de joacă din interior și exterior

În acest moment, în privința măsurilor din Capitală nu a fost luată încă o decizie, propunerile DSP fiind în discuție. Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze, în cursul zilei de luni, că nu se pune problema unei carantine în București, dar sunt luate în calcul noi restricții.

„Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia. (…) Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul.

Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă”, a declarat premierul.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra