Categories: Ştiri sănătate

Avertismentul medicului: acest supliment crește riscul apariției cancerului de stomac

Riscul de cancer poate fi mai mare pentru anumite grupuri de persoane care iau supliment, au arătat cercetările.

Suplimentele alimentare sunt utilizate în mod omniprezent pentru a ajuta la eliminarea decalajelor alimentare în anumite populații. Cu toate acestea, reglementarea lor slabă lasă loc mai mult pentru rezultate dăunătoare asupra sănătății. Potrivit unor studii anterioare, utilizarea suplimentelor de beta-caroten de către anumite persoane poate prezenta un risc de cancer de stomac pe termen lung.

În 2021, World Journal of Clinical Cases a declarat că beta-carotenul, ca ingredient natural, poate preveni și trata multe boli cronice, în special cancerul gastric.

Cu toate acestea, atunci când este luat ca supliment, Institutul Național de Sănătate raportează că există dovezi limitate ale efectelor protectoare împotriva cancerului.

În schimb, unele studii au sugerat că suplimentul poate fi asociat cu un risc de cancer gastric și pulmonar la fumători și lucrătorii cu azbest.

Site-ul web al Universității de Stat din Oregon afirmă: „Aportul regulat de suplimente de B-caroten în doze egale sau mai mari de 20 mg/zi timp de mulți ani poate crește riscul de cancer de stomac, în special la fumători.”

Acest lucru este conform unei cercetări publicate în Jurnalul Internațional al Cancerului, care a sugerat în 2007 că prevenirea nutrițională a cancerului prin beta-caroten nu ar trebui recomandată.

Meta-analiză s-a bazat pe 13 publicații diferite care raportau rezultatele din nouă studii de control randomizate.

După cum s-a menționat mai devreme, descoperirile au arătat un risc crescut de cancer la persoanele care iau supliment în doze de 20 până la 30 mg pe zi.

Consiliul Cancerului din Australia explică că beta-carotenul este un tip de carotenoid, care este un precursor important al vitaminei A.

Principalele funcții ale efectelor sale antioxidante sunt legate de sistemul imunitar, astfel încât ajută la prevenirea și tratarea multor boli cronice.

„Vitamina A este esențială pentru procesele biochimice și fiziologice din organism, inclusiv vederea, reproducerea, diferențierea celulară și imunitate”, explică organismul de sănătate.

Acesta avertizează, totuși, că pare să existe o interacțiune marcată între suplimentele de beta-caroten și fumat.

În plus, cercetările publicate în Journal of Nutrition în 2007 sugerează că femeile care iau suplimente care conțin beta-caroten au un risc semnificativ crescut de cancer de piele în comparație cu femeile din grupul placebo.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică