Bărbat diagnosticat greșit, pus să „mestece gumă” de către medici. A murit la scurt timp, din cauza unei tumori pe creier

Bărbat diagnosticat greșit, pus să „mestece gumă” de către medici. Unui bărbat de 68 de ani, care a murit după ce a fost diagnosticat cu o tumoare mortală pe creier, i s-a spus inițial de către medici să mestece gumă pentru a-i face față zgomotului din urechi.

Medicii au crezut în mod greșit că Brian Goldie are tinitus și l-au asigurat că guma de mestecat îi va reduce simptomele. 

Dar, mai târziu, bărbatul de 68 de ani a început să sufere de oboseală și dureri de cap și a dezvoltat furnicături în braț. Se credea că furnicăturile ar fi putut fi un simptom al Covid, de la care s-a recuperat, sau vaccinul.

Bărbat diagnosticat greșit, pus să „mestece gumă” de către medici. A murit la scurt timp, din cauza unei tumori pe creier

Bărbatul a fost apoi internat la spital după ce și-a pierdut senzația în partea dreaptă a corpului din cauza temerilor că ar fi suferit un accident vascular cerebral. Dar o scanare RMN (imagistica prin rezonanță magnetică) a dezvăluit că avea un gliom de grad înalt, o tumoră malignă, pe trunchiul cerebral și i s-au dat luni de viață.

„Tata nu mai vorbea coerent și părea confuz. Ni s-a spus că tumora era inoperabilă din cauza locului în care creșteam și că era agresivă. Am fost disperați să-i îmbunătățim rezultatul și am întrebat dacă există un studiu clinic pe care l-ar putea încerca, dar nu a fost nimic. Singura lui opțiune era radioterapia”, a declarat Tony Goldie, unul dintre cei șase copii ai lui Brian, pentru Birmingham Live, preluat de Daily Record.

Tony, în vârstă de 33 de ani și, la rândul său tatăl a doi copii, este șocat de moartea tatălui său.

„Ne-am gândit că acesta este un efect secundar al radioterapiei. Medicii au făcut diverse teste și au constatat că numărul de trombocite al tatălui era scăzut, ceea ce era o îngrijorare.

Cu toate acestea, ni s-au dat rezultate pozitive ale unei scanări de urmărire care a arătat că tumora și zona înconjurătoare s-au micșorat. Medicii ne-au împărtășit surpriza lor și au spus că acest lucru este cel mai neobișnuit pentru cineva cu tipul de tumoare a tatălui.”

Dar, din păcate, acel optimism a fost de scurtă durată. Brian a devenit uituc și a devenit prea slab pentru un tratament suplimentar. 

„Tata nu și-a putut aminti ce a mâncat sau chiar dacă a luat o masă. Amintirea lui a călătorit înapoi în timp până când era copil. El întreba: „La ce oră merg la școală?”

În alte zile se trezea crezând că a întârziat la serviciu, în timp ce încerca să se ridice din pat, și-a dat seama curând că nu poate să stea sau să meargă. Obișnuiam să-i spunem că i-au dat ziua liberă ca să se poată relaxa.

Petiție pentru finanțare în cercetare

Brian a murit în mai 2022, la opt luni după ce a fost diagnosticat. Familia sa a strâns de atunci peste 3.000 de lire sterline pentru Cercetarea tumorilor cerebrale și militează alături de organizația de caritate pentru a o ajuta să ajungă la 100.000 de semnături într-o petiție.

Petiția solicită o finanțare sporită pentru cercetare, în speranța de a provoca o dezbatere parlamentară. 

„Ca familie, am învățat pe calea grea cum avem nevoie disperată de mai multe fonduri pentru a cerceta tumorile cerebrale”, a transmis Jade, fiica bărbatului mort din cauza unei tumori cerebrale diagnosticate târziu. 

Brain Tumour Research solicită guvernului să limiteze 110 milioane de lire sterline din fondurile actuale și noi pentru a demara o creștere a investițiilor naționale în cercetarea tumorilor cerebrale la 35 de milioane de lire sterline pe an până în 2028.

Își dorește ca guvernul să recunoască cercetarea tumorilor cerebrale ca o „prioritate critică”. Se spune că creșterea investițiilor în cercetare ar alinia tumorile cerebrale cu cheltuielile pentru cancerul de sân, intestin și plămân, precum și pentru leucemie.

Recent Posts

Starea de sănătate a maestrului Florin Piersic. Anunțul de ultim moment al Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Alexandru Rafila a oferit o declarație cu privire la evoluția stării de sănătate a…

3 minute ago

Alimentele care TOPESC grăsimea de pe burtă! Bucură-te de abdomenul mult visat chiar în această vară

Pentru a avea abdomen bine definit, majoritatea oamenilor vor trebui să reducă excesul de grăsime…

33 de minute ago

Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechme la pensie. Vor fi avantajați extrem de mulți români. Pensii mai mari

O nouă propunere legislativă recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură…

o oră ago

Vlad Ciurea atrage atenția asupra acestui fenomen care îi îmbolnăvește pe români: „Atacă direct sistemul nervos”

Deși avem acces la mai multe oportunități comparativ cu generațiile anterioare, tot mai mulți oameni…

2 ore ago

Ingredientul utilizat în prăjituri și băuturi răcoritoare care dăunează GRAV sănătății: distruge pereții intestinali

Înlocuitorul de zahăr E961 din industrie poate avea un "efect toxic asupra sănătății", potrivit unui…

2 ore ago

Epidemia care a provocat mii de victime în Europa, a ajuns în România. Simptomele care ar trebui să te trimită la spital de urgență

S-au înmulțit cazurile de tuse convulsivă și în România, în special în rândul copiilor, spun…

3 ore ago

Citeste si: