Categories: Expertul zilei

Băutura care îți distruge creierul. Prof. Ciurea: ”Este un semn mare de alarmă!”

Din cuprinsul articolului

Abuzul de alcool poate avea multe efecte adverse asupra creierului și organismului. Iată ce trebuie să știți despre efectele nocive ale abuzului de alcool.

Profesorul doctor Vlad Ciurea a precizat care este băutura care afectează puternic creierul.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, acesta este cel mai degradat”, spune renumitul medic.

În opinia reputatului medic, un om care consumă alcool în proporții mari va prezenta un creier cu mult mai deteriorat decât o persoană care nu consumă băuturi alcoolice.

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare”, a declarat medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Mai mult decât atât, alcoolul afectează întregul organism.

„Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.

Diferitele probleme ale creierului pot avea diverse cauze, cum ar fi boli, genetică sau leziuni. Fiecare dintre acestea vine cu riscuri, diagnostice și tratamente diferite.

Ce sunt tulburările cerebrale?

Creierul este centrul de control al organismului dumneavoastră. Face parte din sistemul nervos, care include, de asemenea, măduva spinării și o rețea mare de nervi și neuroni. Împreună, sistemul nervos controlează totul, de la simțurile dvs. la mușchii din tot corpul dvs.

Atunci când creierul dumneavoastră este afectat, poate afecta multe lucruri diferite, inclusiv memoria, senzațiile și chiar personalitatea dumneavoastră.

Profesorul Vlad Ciurea a evidențiat semnalele care indică faptul că avem creierul afectat și că acesta nu poate funcționa normal.

„Sunt foarte multe elemente. Cel de lângă tine parcă nu mai este la fel. Încurcă cuvintele, nu are echilibru, nu mai poate să facă mișcări fine, nu mai poate să scrie bine. Este ceva care nu merge. Sunt microsemne.

Când suntem mai stresați, mai agitați, se produce o închidere a vaselor, atât în cazul inimii, cât și în cazul creierului. Stresul și ischemia duc la accident vascular cerebral”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

36 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică