Categories: Ştiri sănătate

Băutura faraonilor – încălzește corpul și topeşte grăsimile din sânge. Scade tensiunea arterială şi protejează celulele de cancer

În diferite țări această băutură miraculoasă pentru sănătate se mai numește „băutura faraonilor”, „ceai roșu”, „trandafir sudanez” sau „nalbă venețiană”.

Ceaiul preparat din una dintre cele mai utile plante medicinale, ale cărei proprietăți vindecătoare sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, nu numai că încălzește organismul, dar scade și colesterolul.

Este vorba de ceaiul de petale de hibiscus, o plantă ce abundă în antioxidanți, inclusiv vitamina C, beta-caroten și antociani. Aceste substanțe suprimă radicalii liberi din organism și reduc riscul de cancer, diabet și boli de inimă.

Datorită conținutului de vitamina C, hibiscusul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Băutura este atât de eficientă încât poate fi considerată un medicament pe bază de plante. Vitamina C și mineralele din ceaiul de petale de hibiscus întăresc sistemul imunitar, prevenind bolile sezoniere.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mod simplu de preparare

Potrivit WebMD, ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea colesterolului rău și a trigliceridelor. Pentru ca băutura să ofere beneficii maxime organismului, este necesar să se respecte reguli importante în timpul preparării ei.

Se adaugă 2 linguri de frunze uscate din această plantă într-o cratiță mică. Peste ele se toarnă o cană de apă clocotită. Se pune oala cu frunzele de ceai la foc mic pentru aproximativ 3-5 minute şi apoi se adaugă puţin zahăr. Pentru a obține o aromă mai acidă, mai bogată, măriți timpul de încălzire la 10 minute.

Alte beneficii pentru sănătate

Decoctul este adesea folosit pentru răceli, deoarece are efect antiinflamator și antipiretic, diluează și elimină mucusul din plămâni. În plus, ceaiul stabilizează activitatea sistemului digestiv, datorită pectine. De asemenea, s-a demonstrat că oprește procesele inflamatorii din tractul gastrointestinal, reglează activitatea pancreasului și a vezicii biliare.

Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos central, ajută la atenuarea efectelor negative ale stresului asupra organismului și îmbunătățește starea de spirit. Controlează echilibrul apă-electrolitic, eliminând excesul de lichid din organism. Nu în ultimul rând, consumul regulat de infuzie de hibiscus îmbunătățește funcția erectilă datorită creșterii fluxului sanguin.

Recent Posts

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

9 minute ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

39 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

o oră ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

2 ore ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

3 ore ago

Citeste si: