Băutura care îmbunătățește starea sistemului cardiovascular. Reduce tensiunea arterială și rezistența la insulină

Băutura care îmbunătățește starea sistemului cardiovascular. Datorită compoziției unice de flavonoide, sucul de grapefruit, căci despre el este vorba, are un efect pozitiv asupra multor organe și funcții ale organismului.

Potrivit The Health Site,  consumul acestui suc are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge și colesterol. Într-un studiu încrucișat, 28 de voluntari sănătoși au luat zilnic 250 ml suc de grepfrut sau suc de mere timp de 3 săptămâni, urmate de o pauză de 3 săptămâni, iar apoi sucurile au fost schimbate pentru cele două grupuri.

Consumul de suc de grepfrut reduce LDL-colesterolul

Concluzia oamenilor de știință: consumul de suc de grepfrut reduce LDL-colesterolul cu 6%. Consumul de suc în cauză, potrivit cercetătorilor, în cantitate de 0,5 ml la 1 kg greutate corporală timp de trei săptămâni de către persoanele obeze a redus colesterolul total și nivelul de colesterol „rău” din sânge, iar după 6 săptămâni a redus nivelul de zahăr din sânge.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Băutura îmbunătățește starea sistemului cardiovascular. Reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică atât la pacienții hipertensivi, cât și la cei normotensivi, cu reduceri ale tensiunii cuprinse între 10 și 55 mmHg.

Reduce rezistența la insulină la pacienții supraponderali. În plus, studiile au arătat că sucul de grapefruit are proprietăți antiinflamatorii și reduce diareea la pacienții cu boli gastrointestinale inflamatorii.

Alte proprietăți ale sucului

În primul rând, consumul de suc reduce gradul de deteriorare a ADN-ului datorită conținutului de doxorubicină – o substanță cu efecte antitumorale și antibiotice.

Al doilea mecanism care explică proprietățile antigenotoxice ale sucului de grepfrut se bazează pe suprimarea activității promutagenilor – enzimele conținute în suc inhibă mutațiile la nivel de genă.

Studiul mai demonstrează că băutura de citus are proprietăți antibacteriene, antiparazitare, antioxidante, are un efect pozitiv asupra stării organismului în bolile inflamatorii cronice ale sistemului digestiv.

Oamenii de știință recomandă includerea sucului în dieta zilnică. Totodată, ei amintesc că atunci când interacționează cu anumite medicamente, acest suc poate modifica semnificativ efectul terapeutic al medicamentelor.

Lista include medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare – statine (simvastatină, atorvastatină), amodaronă, losartan, clopidogrel etc., precum și medicamente antialergice (fexofenadină), medicamente antitumorale. Această restricție se aplică numai pentru administrarea orală a medicamentului.Dacă medicamentul este administrat intravenos, sucul acestui fruct nu este contraindicat.

 

 

Recent Posts

Cea mai importantă VITAMINĂ pentru persoanele cu diabet

Medicii nutriţionişti recomandă suplimentarea dietei zilnice cu o anumită vitamină, acordând atenție modului în care…

8 minute ago

Alarmant: Celulele corpului uman pot îmbătrâni chiar și 5 ani în doar o zi

Calcularea vârstei biologice a celulelor și țesuturilor umane prin însumarea modificărilor epigenetice ar putea să…

37 de minute ago

Horoscop Alina Badic pentru săptămâna 12-18 mai 2024. Încercări pentru unele zodii

Alina Badic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 12-18 mai 2024 în ultima ediție a…

o oră ago

După Duminica Tomii este sărbătorit Paștele Blajinilor. Tradiții în această zi

Luni, 13 mai, după Duminica Tomii, este sărbătorit Paștele Blajinilor, cunoscut și sub numele de…

2 ore ago

Unii pensionari vor avea parte de o dublă recalculare a pensiei. Pensii, majorate cu 80-90%

Angajatii de la Casa Nationala de Pensii şi de la cele teritoriale din toate judeţele…

2 ore ago

BĂUTURA MINUNE care curăță sângele de excesul de zahăr şi stabilizează GLICEMIA. Este vitală pentru diabetici!

O băutură naturală ieftină scade rapid nivelul zahărului din sânge. Oamenii de știință britanici recomandă…

3 ore ago

Citeste si: